in

Ministrul Educației din Italia interzice telefoanele mobile în școli: „Niciodată în timpul orelor”

Telefoane închise la școală în Italia – Ministrul Educației propune interzicerea telefoanelor în timpul orelor: o problemă care agită profesorii și familiile. „Niciodată să nu fie deschise în timpul orelor”, cere ministrul Giuseppe Valditara.
>>> Mulți copii români din Italia se întorc la școlile din țară. „Părinții se repatriază de panică”

Telefoane închise la școală în Italia

Oprirea totală a telefoanelor mobile în sălile de clasă: propunerea ministrului. „Telefoane mobile închise în timpul orelor de curs”, propunerea ministrului Educației și Meritului Giuseppe Valditara va stârni cu siguranță discuții, atât în ​​școli, cât și în cadrul familiilor.

Granița neclară dintre libertatea personală și disciplina școlară găsește adesea un câmp de luptă în telefonul mobil: nu numai că dependența tinerilor de dispozitivele lor respective este în creștere, dar numeroși profesori raportează și reținerea excesivă a părinților, care datorită telefonului mobil doresc să țină sub control prezența și performanța copiilor lor la școală, relatează affaritaliani.it.
>>> De frica românilor din Italia, Ludovic Orban a decis închiderea tuturor școlilor din România

Telefoane folosite la copiat

În mai multe școli (inclusiv licee) elevii au observat fenomenul elevilor care alergau la telefoanele mobile pentru a-și anunța părinții despre sosirea lor în clasă și despre notele pe care le-au primit. Un obicei îndoielnic în sine și care duce cu ușurință la utilizări și mai puțin acceptabile, precum crearea de fotografii și videoclipuri cu care sunt copiate temele și/sau sunt hărțuiți colegii de clasă, poate înfățișându-i în vestiarele sălilor de sport (cazuri reale, semnalate de școli).

Din acest motiv, fiecare școală – și fiecare profesor – folosește metode diferite, sunt cei care interzic complet folosirea telefoanelor mobile (poate încuiindu-le într-o cutie la începutul lecției) și cei care în schimb le tolerează, promovând utilizarea responsabilă.

Intervievat într-o emisiune Rai, Valditara propune în schimb o regulă care este aceeași pentru toată lumea și foarte clară: să nu se mai folosească telefoanele mobile în timpul orelor.
>>> Italia, profesor de gimnaziu găsit înjunghiat mortal în curtea școlii: ”L-au ucis ca pe un câine”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tigari scumpe italia

Italia, anul viitor va începe cu prețuri mai mari la țigări, cu cât se vor scumpi până în 2025

Ziua Națională a României la Roma, cu invitați speciali copii români din Ucraina. Giorgia Meloni va fi premiată