in

Tot mai multe femei își cumpără arme în Italia. «Se tem de spărgătorii de case»

Tot mai multe femei cu permis de port-armă cumpără arme de apărare, a declarat Gianluca Romele, titularul Armory Sebina Costa Volpino, în provincia Bergamo, specializat în vânzări, service și reparații de arme de foc noi si folosite. Printre cauzele pentru care femeile se înarmează, mai presus de toate teama cauzată de creșterea furturilor în casele, spune Romele, citat de Ansa.

Cifrele actualizate de la Ministerul de Interne vorbesc de la sine: În perioada 2014-2016 în regiunea Lombardia numărul licențelor a crescut cu mai mult de 7%, și un număr tot mai mare de femei care decid să achiziționeze o armă de foc. Printre motivele pentru care cererea mai presus de toate frica cauzată de creșterea de spargeri „Tot mai des intră în magazin femei cu permis port de arme de aparare personale sau pentru uz de sport. Vor să se apere. În special femeile singure, nu numai tinere, care locuiesc singure și poate cu copii acasă și ei nu se simt mai în siguranță și preferă să păstreze în sertar un pistol sau un revolver. Pentru a confirma această tendință, crește și numărul femeilor care intră în poligonul de trageri, din ce în ce mai mult alături de bărbați”.

În ultimul an pentru care există date centralizate, 2015, în Italia s-au înregistrat peste 230.000 de spargeri în apartamente și vile. Lombardia este pe primul loc, cu un sfert din total. În ultimii 10 ani s-au înregistrat peste 10 milioane de spargeri în case în Italia.

Arme și droguri în casă, pensionar și îngrijitoarea româncă arestați la Bronte

Ascundea arme în casă, româncă arestată la Catania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cel mai prost hoț: și-a uitat portofelul și actele în apartamentul jefuit, român arestat la Messina

Referendum pentru mai multă autonomie în Lombardia și Veneția! Un alt caz ”Catalonia” în Europa?