Menu
in

Tragedie într-o gară din Bergamo, doi tineri de 15 ani uciși de tren: una dintre ipoteze duce la un accident din inconștiență

Italia – Tragedie într-o gară din Bergamo, doi tineri de 15 ani uciși de tren: una dintre ipoteze duce la un accident din inconștiență. Ajeti Meriton și Manuel Gabriel Tejada Reyes au fost călcați de un tren duminică în gara San Pietro Berbenno (Sondrio), provincia Bergamo.

Primele concluzii ale anchetei duc spre faptul că ar fi putut muri într-o ”probă de curaj”, scrie Corriere.it. Sau pentru că nu au calculat corect pericolul reprezentat de convoiul care se apropia: pentru ruta directă din Tirano, de fapt, nu există nicio oprire în Berbenno. Iar pe acea porțiune se pot depăși 100 de kilometri pe oră. Dar poate că cei doi tineri nu știau asta.

Citiți și: Avionul cântărește prea mult, șase voluntari rămân la sol și amână zborul spre Milano: ”250 de euro dacă cobori”

Tragedie într-o gară din Bergamo, doi tineri de 15 ani uciși de tren

Astăzi, interogatoriul a patru băieți care se aflau în gară împreună cu Manuel Gabriel Tejada Reyes și Ajeti Meriton cu puțin timp înainte de accident.

Luni dimineață, cei patru băieți care se aflau cu victimele în gară duminică după-amiază vor fi interogați. Mărturiile lor vor fi cruciale pentru a le permite anchetatorilor să reconstituie dinamica accidentului și să înțeleagă ce i-a determinat pe tineri să traverseze liniile de cale ferată în loc să folosească spațiul pietonal.

Cineva i-ar fi văzut pe adolescenți mergând de-a lungul drumului principal și apoi sărind peste zidul jos, la doar câțiva metri de tunelul care le permite să ajungă în siguranță. Ajeti Meriton și Manuel Gabriel Tejada Reyes, originari din Kosovo și, respectiv, din America de Sud, ar fi fost primii care au coborât pe terasament.

Mai erau doar câteva minute până la ora 18.00 când trenul care a plecat din Tirano la ora 17.08 și a ajuns la Milano Centrale la ora 19.40 s-a izbit de ei cu peste o sută de kilometri pe oră. Locomotiva nu a reușit să se oprească din mers decât la 150 de metri după punctul de impact. Nimic nu a mai putut fi făcut de către mecanicul trenului care, în stare de șoc, ar fi spus că s-a trezit brusc cu ei în fața trenului.

Tinerii de 15 ani își petrecuseră după-amiaza cu niște prieteni, toți locuind în Sondrio. Grupul fusese la parcul de distracții amenajat în mod tradițional în această perioadă. Ore întregi de dezinvoltură și râsete. Apoi, în câteva clipe, s-a produs o tragedie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version