in

Ultima bombă în Italia: Agenți în civil te urmăresc să nu vorbești la telefon la volan, peste 15.000 de amenzi

Dacă te afli la Roma și vorbești la telefonul mobil fără să folosești dispozitive handsfree, poți plăti amenzi usturătoare și să ți se suspende carnetul de conducere. Sute de agenți în civil monitorizează circulația în intersecții, în identificarea șoferilor care folosesc ilegal telefoanele. Până în prezent au fost date peste 15.000 de amenzi.

Comandamentul general al Poliției Locale din Roma a pregătit un plan pentru mărirea controalelor poliției rutiere în diferite zone ale teritoriului capitalei italiene, cu referire specială la identificarea acelor comportamente ilegale și dăunătoare asociate cu utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculului, în mod necorespunzător. Personalul Poliției Locale, în haine civile, pe motociclete, fără însemne, va avea sarcina de a depista șoferii care folosesc echipamente de telefonie fără folosirea căștilor sau a dispozitivelor handsfree.

Peste 15.000 de sancțiuni au fost date până acum, un număr destinat să crească mulțumită acestui nou serviciu. Pentru cei care încalcă legea, în plus față de amenda de 161 € și 5 puncte de pe carnetul de conducere, se va trece la suspendarea permisului de conducere de la 1 până la 3 luni în caz de recidivă pe parcursul a doi ani.

Acțiunea pusă în aplicare de către poliția locală este destinată a contracara un astfel de comportament periculos în trafic și are ca scop final limitarea și descurajarea comportamentelor iresponsabile care pot provoca accidente grave.

Italia, modificări la Codul Rutier: cu telefonul la volan, carnetul se reține pe loc. Iată și alte propuneri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Controverse pe tema reformei lui Salvini în materie de azil: ”Mii de imigranţi găzduiţi în centre vor fi aruncaţi afară pe străzi”

Pericol în Italia: încă o mașină cu număr românesc oprită de la circulație de Poliție, la Firenze