in

Ultimele sondaje: partidul Giorgiei Meloni, Fratelli d’Italia, a depășit PD și poate urca pe primul loc în preferințele electoratului italian

Cine ar fi crezut? Partidul Democrat, colosul stângii din Italia, depășit în sondaje de Fratelli d’Italia, micuța formațiune de dreapta fondată de Giorgia Meloni.

Iată ce spune FQChart, care reprezintă media aritmetică săptămânală a sondajelor privind intențiile de vot ale italienilor, prezentat de „Il Fatto Quotidiano”.

Fratelli d’Italia (FdI), cu 18,8% în medie (+0,4 % în ultima săptămână) s-a lansat într-o cursă pentru a depăși Lega lui Matteo Salvini (aflată acum la 21,4%) și a ocupa primul loc în rândul partidelor politice italiene.

Deocamdată FdI a depășit Partidului Democrat care, de doi ani, a ocupat mereu locul al doilea în spatele Ligii, dar pe care îl suferă o pierdere de 0,7% în ultimele 15 zile, ajungând la 18,6%, oficial pe locul 3.

În acest moment nimic nu sugerează că partidul condus de Giorgia Meloni se poate opri.

Liga (21,4%) rămâne stabilă, cu două puncte și jumătate în fața FdI.

Iar M5S rămâne stabil, ajungând la 17%.

Performanțele celorlaltor partide nu ies în evidență: Forza Italia la 7,5%, Leu (Si + Art. 1) la 3,8%, Azione la 3,3% și ItaliaViva la 2,3%.

(Institutele luate în considerare: SWG, EMG, Noto, Index Research, Tecnè)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident cumplit la Cavallermaggiore (Cuneo), un tânăr român de 23 de ani a murit. Era foarte iubit în comunitate

boli_psihice

COVID şi sănătatea mintală: «Poate să declanșeze o boală psihică». Sunt afectaţi şi cei care nu au fost infectaţi