in

Un an de muncă pentru badante valorează 20 de euro pensie, iată cum să ajungi la 600 de euro pensie la 67 de ani

pensia pentru badante in Italia

Pensia pentru badante – Un an de muncă pentru îngrijitoare valorează 20 de euro pensie. Munca de îngrijitoare este o muncă foarte particulară, deoarece există mai multe lucruri care nu o aliniază cu alte activități de muncă.
Cât costă să-l dai în judecată pe angajatorul tău în Italia? Poți să o faci și după mulți ani

În primul rând, angajatorul nu acționează ca agent de reținere de contribuții la sursă. Apoi, întotdeauna angajatorul de multe ori coincide cu subiectul care are nevoie de asistență și deci cu obiectul raportului de muncă. În plus, dacă îngrijitoarea este angajată în regim de conviețuire, aceasta locuiește în același loc în care lucrează. Toate aceste elemente influențează modul de plată a contribuțiilor și pensia pe care o vor primi. Depinde foarte mult de orele lucrate pe săptămână și dacă activitatea este în regim de conviețuire sau nu.
>>> Calculul pensiilor pentru îngrijitoare și menajere în Italia: ghid practic. Ce pensie vei avea după 5 ani de contribuții

Un an de muncă pentru îngrijitoare valorează 20 de euro pensie

O îngrijitoare angajată care nu este în regim de conviețuire poate fi angajat și 24 de ore pe săptămână. Acest număr de ore nu se poate aplica pentru îngrijitoarele angajate în regim de coabitare. De altfel, în acest caz, angajarea pentru mai puțin de 54 de ore pe săptămână are semne de ilegalitate. Angajatorul plătește trimestrial contribuțiile la asigurările sociale pentru îngrijitoare. Aceasta este singura obligație a angajatorului.

Iar valoarea contribuțiilor este determinată tocmai de orele de muncă pe care le desfășoară îngrijitoarea. În regimul de non-conviețuire, adică atunci când îngrijitoarea merge la serviciu pentru cele 24 de ore convenite și apoi se întoarce la domiciliul ei, primind un salariu orar și nu salariul lunar clasic, un an de contribuții valorează în jur de 10 euro. Înseamnă că 5 ani de muncă produc doar o pensie de 50 de euro pe lună, care devine circa 100 cu 10 ani și 200 cu 20 de ani de muncă. Mai mult decat dublu primesc celor care lucreaza in regim de coabitare.
>>> Italia, tinerii de azi vor trebui să muncească până la 74 de ani pentru o pensie de 1.000 euro pe lună

Pensia pentru badante – Pensia la 67 de ani cu 20 de ani de cotizare

Chiar și în sectorul domestic se aplică aceleași reguli ca și în alte sectoare și, prin urmare, pensia pentru limită de vârstă este centrată pe vârsta de 67 de ani și 20 de ani de contribuții plătite. Iar din calculele făcute mai sus, dacă îngrijitoarea lucrează 20 de ani în regim de conviețuire, la 54 de ore pe săptămână, munca ei valorează în jur de 20 de euro pe an pensie sau ceva mai mult. Mai mult sau mai puțin 110 euro la fiecare 5 ani și deci o pensie în jur de 440 euro după 20 de ani de muncă. Pentru a ajunge la o pensie de 600 de euro, un îngrijitor trebuie să lucreze cel puțin 32 sau 33 de ani și mai ales să fie angajat 54 de ore pe săptămână, informează proiezionidiborsa.it.
>>> Tot mai mulți români din străinătate ies la pensie, dosarele se fac greu: „Suntem în aer, nu avem niciun statut”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 4.2]
cartuse

O româncă și iubitul ei italian prinși de carabinieri cu peste 500 de cartușe în casă, mama fetei i-a denunțat

Cutremur puternic în Italia astăzi, 13 septembrie

Cutremur puternic în Italia astăzi, șocul a cutremurat casele, școală evacuată