in

Vaccinul Pfizer, 27 de milioane de doze vor ajunge în Italia, din ianuarie. Se păstrează la minus 80 grade

Primele doze din vaccinul dezvoltat de BioNTech / Pfizer, cel mai eficace de până acum, vor ajunge în Italia în luna ianuarie, a anunțat Franco Locatelli, președintele Consiliului Superior al Sănătății: „De la jumătatea lunii ianuarie pot fi disponibile primele doze de vaccin, care vor fi oferite în mod rezonabil mai întâi lucrătorilor din sănătate, și apoi în ordine celor mai fragile secțiuni ale populației.”

Acordul semnat de Uniunea Europeană cu cele două companii BioNTech / Pfizer cuprinde două părți: prima pentru furnizarea a 200 de milioane de doze, la care se poate adăuga o opțiune pentru alte 100 de milioane de doze, atribuite cu criterii care urmează să fie stabilite. Cota rezervată Italiei, deocamdată referitoare la prima tranșă, este de 13,51% din total, sau de 27 de milioane de doze, scrie Corriere della Sera.

„Distribuția se bazează pe populația fiecărui stat membru în raport cu populația totală a UE”, explică Bruxelles-ul.

După aprobarea de la colegiul comisarilor, guvernele au la dispoziție cinci zile pentru a depune cereri suplimentare. În caz de abținere, dozele disponibile pentru alte țări vor crește.

«Acesta este al patrulea contract pe care l-am semnat (după cele cu AstraZeneca, Sanofi-Gsk și Johnson & Johnson, ed.) – a declarat Ursula von der Leyen – și alții vor ajunge, pentru că avem nevoie de un portofoliu mare de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Aceasta poate fi o modalitate de a învinge coronavirusul și de a reveni la viața noastră normală. Între timp, însă, este important să fim prudenți».

În Italia, începând cu 4 noiembrie, un grup de 15 experți a fost format, sub coordonarea lui Gianni Rezza, directorul de prevenire al Ministerului Sănătății, a cărui misiune este de a organiza logistica (transport și depozitare) pentru aprovizionarea tuturor regiunilor.

Ceea ce nu va fi simplu, deoarece vaccinul BioNTech / Pfizer trebuie păstrat constant la minus 80 de grade Celsius.

Nu numai atât: pentru a fi protejată, o persoană are nevoie de două doze, la câteva săptămâni distanță. Deci, cel puțin inițial, doar 13,5 milioane de italieni vor beneficia de acordul semnat. În orice caz, în jocul dificil împotriva virusului, există noi posibilități concrete.

Un meci în care timpul joacă un rol fundamental.

„Când experimentarea va fi finalizată cu succes, vom avea multe doze disponibile, deoarece acestea sunt deja în producție și, prin urmare, sunt disponibile imediat – subliniază Walter Ricciardi, consultant al ministrului sănătății Roberto Speranza -. Nu va fi necesar să așteptăm alte luni ».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, român omorât în bătaie de un conațional, găsit după două zile de la crimă, autorul arestat la Adamclisi

IPS Teodosie

ÎPS Teodosie a condus o procesiune religioasă pentru alungarea COVID-ului în Constanţa