in

Calabria, român omorât în bătaie de un conațional, găsit după două zile de la crimă, autorul arestat la Adamclisi

A părăsit Italia la câteva zile după ce l-a ucis pe conaționalul său, Ion Draghici, în vârstă de 58 de ani, la 4 noiembrie 2018, în casa sa din Melicucco, zona Gioia Tauro, o comună din provincia Reggio Calabria. Dar Cornel Barnat, în vârstă de 29 de ani, considerat responsabil pentru acea crimă, a fost arestat zilele trecute la Adamclisi, în România, de poliția română, scrie ANSA.

Capturarea sa a fost posibilă grație informațiilor furnizate de carabinieri prin intermediul Serviciului internațional de cooperare polițienească.

Barnat a fost căutat în Italia pentru a fi cercetat și judecat dar nu a fost găsit. Din 13 octombrie 2020, pe numele românului acuzat de crimă a fost emis un ordin de arestare emis de judecătorul de instrucție la cererea procurorului.

Anchetele carabinierilor de la Gioia Tauro și ale stației Melicucco au fost decisive, ceea ce a limpezit, spun procurorii, autorul crimei atroce. 

Ion Drăghici era muncitor agricol și a fost bătut până la moarte. La două zile după crimă, un trecător a observat ușa casei sale deschise. Curios, s-a apropiat de corpul bărbatului întins pe pământ, observând imediat urmele loviturilor primite de un instrument contondent și ținând cuțitul, probabil folosit pentru a se apăra. Potrivit reconstrucției carabinierilor, crima a avut loc la unei discuții aprinse după o ceartă puternică ce a izbucnit din motive inutile.

Carabinierii au descoperit că la câteva zile după crimă tânărul căutat a luat un autobuz și s-a întors în România. Datorită canalelor de cooperare internațională dintre forțele de poliție europene, tânărul de 29 de ani a fost urmărit în Adamclisi, lângă Costanta, unde locuia și lucra. De acolo, Barnat a continuat să păstreze contactul cu familia sa care a rămas în Calabria. Între timp i-a fost emis un mandat european de arestare. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Detalii despre măcelul de la Torino, un italian şi-a împuşcat soția și cei doi copii: „A țintit spre cap, câte o lovitură”

Vaccinul Pfizer, 27 de milioane de doze vor ajunge în Italia, din ianuarie. Se păstrează la minus 80 grade