in

Variante Covid, alertă la Roma, medici și asistente pozitivi după a doua doză de vaccin

Pozitiv la tampon, chiar și după doza dublă de vaccin anti-Covid. Virusul nu a ținut cont de imunizare. Conform rapoartele ASL Roma, 12 medici și asistente au fost găsiți cu infecția în organism, în ciuda faptului că au finalizat procesul de vaccinare, cu prima și a doua doză de ser Pfizer, potrivit Il Messaggero.

Au fost descoperiți în timpul controalelor de rutină. Aceste infecții după vaccinare ar putea fi cu varianta engleză, asupra căreia vaccinul nu ar fi eficient.

La ASL Roma 1 i s-a întâmplat unei asistente medicale într-un azil de bătrâni din Monte Mario: pozitivă după vaccin. Un asistent medical dintr-un spital din Torrino, care a fost și el vaccinat, a fost infectat la ASL Roma 3. Două cazuri la ASL Roma 4, tot asistente medicale: unul în serviciu la spitalul Aurelia, altul la San Camillo. Teritoriul cu cele mai raportate episoade este cel al ASL Roma 5,  cu 8 cazuri în rândul medicilor și asistenților.

„A te infecta, chiar și după ce ai primit a doua administrare, nu înseamnă automat că vaccinul nu a fost foarte eficient”, explică Massimo Andreoni, virusolog la policlinica Tor Vergata.

„În toate cazurile pe care le-am examinat până acum, ne-am găsit în fața unor persoane complet asimptomatice”.

Scopul principal al vaccinului, își amintește Andreoni, „este oprirea bolii, nu oprirea infecției”.

Există un aspect crucial care, totuși, trebuie încă clarificat: „Până în prezent nu știm dacă cei care au fost infectați după vaccin sunt și ei contagioși”.

La Roma este alertă și se cere o examinare în masă a întregului personal sanitar imunizat. Pentru a stabili durata și eficacitatea vaccinului administrat. Nu numai asta: medicii și asistentele medicale vor trebui să declare dacă au fost în contact cu un pozitiv și, prin urmare, sunt supuși unui tampon molecular.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]
tarom angajati

Tarom vrea să dea afară jumătate din angajați. Sunt prea mulţi şefi!

Milano, o adevărată ”fabrică” de făcut pașapoarte, documente și acte false pentru venitul de cetățenie, doi români arestați