in

Milano, o adevărată ”fabrică” de făcut pașapoarte, documente și acte false pentru venitul de cetățenie, doi români arestați

Doi români de 19 şi 29 de ani au fost arestaţi de către poliţiştii italieni pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals. În acelaşi dosar, o româncă de 28 de ani este cercetată în stare de libertate sub aceleaşi acuzaţii.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Stat din Italia, oamenii legii au descins în 11 februarie la o adresă din Milano, unde locuiau cei doi români şi au găsit numeroase fotografii de paşaport, documente false pe numele mai multor persoane, precum şi trei calculatoare, trei imprimante, un dispozitiv de tăiat carduri, folii pentru laminare şi imprimare foto, cartele SIM şi 2.000 de euro.

În timpul controlului şi-a făcut apariţia o femeie de 27 de ani, al cărei chip apărea în câteva din fotografiile de pe mai multe documente, şi ea implicată în fabricarea actelor false.

În urma verificării telefoanelor celor trei persoane, anchetatorii au descoperit fişiere cu certificate de rezidenţă şi acte necesare pentru obţinerea venitului de cetăţenie pe care statul italian îl acordă persoanelor nevoiaşe, inclusiv imigranţilor care au un permis valid de şedere.

Tânărul de 29 de ani, care era deja în arest la domiciliu pentru infracţiuni contra patrimoniului, a fost trimis după gratii împreună cu amicul său de 19 ani, şi el cu cazier. În ceea ce o priveşte pe românca de 27 de ani, aceasta are antecedente penale pentru fals. Ea va fi cercetată în stare de libertate, mai arată sursa citată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Variante Covid, alertă la Roma, medici și asistente pozitivi după a doua doză de vaccin

După 15 ani în Italia, a deschis o casă de bătrâni, pandemia a adus-o în faliment: ”Aduc bani de acasă ca să nu închid”