in

Vedete de la Hollywood cer salvarea Veneției și ca orașul să aibă un statul special, iată cine a semnat petiția trimisă președintelui Mattarella

Vedetele de la Hollywood și alte celebrități internaționale se mobilizează pentru a salva Veneția și solicită un statut special pentru orașul lagună. Aceștia au trimis o petiție președintelui Sergio Mattarella cu propuneri pentru conservarea Veneției. Scopul nu este doar salvarea patrimoniului artistic, ci și sufletul orașului, se spune în scrisoare.

Muzicieni precum Mick Jagger, regizori precum Francis Ford Coppola și James Ivory, actrița britanică Tilda Swinton, fostul ministru francez al culturii Francoise Nyssen și artista britanică de origine indiană Anish Kapoor au semnat documentul. Patronul David Landau și directorul Muzeului Guggenheim, Richard Armstrong, s-au alăturat, de asemenea, la apel.

Sistemul de baraj mobil MOSE construit pentru a proteja orașul de valurile de maree urmează să fie finalizat, iar navele de croazieră trebuie interzise definitiv din lagună, sunt două cerințe. De asemenea, vedetele pledează pentru protecția ecosistemului lagunei și pentru restricții privind traficul pe apă.

Conform petiției, lupta împotriva turismului de masă ar trebui să fie o prioritate. Semnatarii solicită accesul reglementat pentru turiști și o restricție a numărului de apartamente de vacanță aprobate și pensiuni.

Mai mult, aceștia pledează pentru introducerea concesiunilor pentru chiriașii pe termen lung ai magazinelor și apartamentelor, precum și controale mai stricte asupra licențelor magazinelor. Aceasta pentru a preveni ca Veneția să devină un parc de distracții.

Evenimentele culturale ar trebui să fie planificate sub supravegherea unei autorități. Semnatarii apelului speră că revenirea Veneției la normalitate după pandemie ar putea deveni o oportunitate de reorientare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gest emoționant al unui medic italian, cere ajutor oamenilor pentru o româncă ajunsă în stradă: ”Chiar și un ′ce mai faci′ i-ar putea schimba ziua”

romani batuti olanda

Zeci de români bătuți și umiliți de șeful de echipă, la o fermă din Olanda. «Rareori am trăit o situaţie atât de degradantă»