in

Veneția, bariera de inundații a fost pusă în funcţiune şi a protejat pentru prima dată oraşul: ”Este o zi importantă, o zi istorică”

Bariera de inundaţii îndelung aşteptată la Veneţia, în Italia, a fost pusă în funcţiune şi a protejat pentru prima dată oraşul cu succes în faţă unui val de maree, aducând oprimism şi zâmbete pe faţa rezidenţilor, stresaţi de ani întregi de inundaţii repetate, scrie rador.ro.

”Astăzi totul este uscat. Am oprit marea. Atâtea lucruri grave s-au petrecut aici, dar acum s-a întâmplat ceva minunat”, a declarat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, ciocnind un pahar cu inginerii şi oficialii responsabili cu realizarea proiectului barierei, cunoscută sub numele de Mose, în valoare de mai multe miliarde de dolari.

Proiectul Mose, alcătuit din 78 de bariere, controlează intrarea în laguna veneţiană în faţa creşterii nivelului apei din cauza vântului şi a precipitaţiilor. Autorităţile veneţiene au estimat un val mareic de 130 cm înălţime, cu mult mai mic decât valul din noiembrie 2019 – care avea 187 cm şi a provocat distrugeri -, dar suficient de înalt pentru a acoperi complet zonele mai joase.

”Este o zi importantă, o zi istorică, pentru că ar fi trebuit să fim acoperiţi de apă, dar, iată, suntem uscaţi”, a declarat Massimo Milanese, manager al cafenelei Lacena Cafe din Piaţa Sf. Marcu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/dramele-parintilor-ai-caror-copii-au-disparut-fara-urma-daca-maine-mor-as-vrea-sa-stiu-daca-l-au-omorat-macar-sa-ii-aprind-o-lumanare/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul pregătește noi interdicții: Mască obligatorie în spații deschise în toată Italia, petreceri cu număr redus de persoane, închiderea localurilor la 23.00

Italia, bilanț 5 octombrie: 2.257 infecții noi și 16 decese. Cele mai multe cazuri în Campania