in

Guvernul pregătește noi interdicții: Mască obligatorie în spații deschise în toată Italia, petreceri cu număr redus de persoane, închiderea localurilor la 23.00

Guvernul de la Roma va anunța noi restricții, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Mâine guvernul vine în Parlament cu un decret, pe care îl va prezenta ministrul Sănătății, Roberto Speranza, și care va anunța oficial cererea de prelungire a stării de urgență până la 31 ianuarie 2021.

Este efectul „celui de-al doilea val” al Covid-19, există teama că creșterea curbei epidemiologice ar putea pune în dificultate instituțiile de sănătate, scrie Corriere della Sera.

În acest moment, situația pare să fie sub control, dar creșterea numărului de spitalizați îi convinge pe premierul Giuseppe Conte și pe miniștri de necesitatea de a preveni repetarea a ceea ce s-a întâmplat vara aceasta cu discotecile redeschise și controalele slăbite în zonele cu viață de noapte.

Prin urmare, noi restricții pentru a evita revenirea la o situație de blocare.

Guvernul se va confrunta cu Regiunile pe această temă. Din 18 mai decizia a revenit la Regiuni, însă odată cu înrăutățirea situației, există o tentație puternică de a reda controlul guvernului.

Așa cum se întâmplă deja în multe regiuni, guvernul va impune acoperirea nasului și gurii pe stradă în toată Italia.

O măsură considerată necesară pentru a preveni contactele prea strânse la ieșirea din școli, dar și în alte locuri publice în care oamenii merg și deseori uită să păstreze distanța.

Interdicția adunărilor rămâne în vigoare, precum și dorința de a intensifica controalele folosind poliția locală, dar și soldații implicați în operațiunea „Drumuri sigure”.

Maximum 200 de persoane pentru petreceri private după ceremonii precum nunți și botezuri, dar și la întâlnirile private.

Rămâne interdicția de a dansa și obligația de a purta o mască în interior dacă nu este posibil să se mențină distanța de cel puțin un metru. O regulă care trebuie aplicată și în cinematografe și teatre.

Guvernul dorește să aducă ora de închidere a barurilor și restaurantelor la ora 23:00, maxim la miezul nopții, dar acest lucru va fi discutat cu guvernatorii în încercarea de a găsi o soluție care să îi poată pune pe toți în acord și să nu afecteze prea puternic pe un sector aflat deja în criză economică gravă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fabriano, a curățat o statuie din centrul orașului, impresionându-i pe locuitori: ”Am muncit câteva zile, dar rezultatul e satisfăcător”

Veneția, bariera de inundații a fost pusă în funcţiune şi a protejat pentru prima dată oraşul: ”Este o zi importantă, o zi istorică”