in

Veste bună pentru cei care vin în Italia! Guvernul propune REDUCEREA CARANTINEI, nu se va mai sta 14 zile

Italia se pregăteşte de o serie nouă de restricţii la nivel naţional, a anunţat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, în contextul creşterii recente a numărului de cazuri de COVID-19. Acesta a adăugat şi că perioada de carantină va fi redusă de la două săptămâni la zece zile.

Comitetul tehnic şi ştiinţific italian (CTS), organismul care consiliază guvernul în combaterea epidemiei de COVID-19, propune măsuri de relaxare a protocolului sanitar, cum ar fi reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile. CTS mai precizează că un singur test negativ va fi suficient pentru a stabili dacă o persoană este vindecată.

Această regulă îi vizează pe pacienții asimptomatici, în timp ce persoanele care au dezvoltat simptome vor fi supuse aceloraşi prevederi în cazul în care nu au prezentat simptome în ultimele trei zile. Vineri, Italia a depășit 5.000 de noi cazuri zilnice de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru prima dată din luna martie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Distrugeau benzinării cu buldozerul pentru a smulge casieriile automate, bandă de români anihilată de carabinierii din Cattolica

Tragedie în Italia, un zidar român de 36 de ani a băut până a murit