in

Vreme infernală în Italia, vor fi temperaturi de peste 45 de grade. Cât durează căldura africană, previziuni teribile

Căldura sufocantă care a lovit Italia în ultimele zile nu va dispărea curând. Vara a început cu o explozie de căldură, înregistrând deja vârfuri de patruzeci de grade și mai mult. Un val de căldură care a lovit multe orașe, în special în centru și sud.

Mai mult, conform previziunilor, relatate de Messaggero, nu este exclusă posibilitatea ca termometrul să atingă 45 de grade în următoarele zile: „Valul intens de căldura în curs ar putea continua până la sfârșitul lunii iunie ”, a spus Daniele Cat Berro, de la Societatea Meteorologică Italiană.

Căldura sufocantă ar putea duce la furtuni violente de vară. „Musonul african, în ultimele zile, a crescut în intensitate, astfel că a existat un val de căldură în Centru-Sud, chiar și cu sosirea nisipului din Africa Sahariană. Fenomenul va continua în următoarele zile – a explicat climatologul Bernardo Gozzini , director Lamma-Cnr -. Este de așteptat o vară cu temperaturi peste normă. Căldura sufocantă, ca și în aceste zile, cu evaporarea mai mare, ar putea duce și la schimbări, cu posibilitatea unor averse intense „.

Aceste temperaturi ar putea avea și consecințe asupra sănătății: „Printre categoriile cu cel mai mare risc există cu siguranță pacienții cu inimă, care în această perioadă trebuie să se consulte cu medicul pentru a vedea dacă, din cauza căldurii, terapia ar trebui schimbată. De asemenea, sub risc persoanele care au tensiune arterială scăzută, în general femeile tinere. Disconfortul poate varia de la senzația de oboseală la leșin, la pierderea cunoștinței. Când căldura este combinată cu stresul, este mai ușor să leșine „, a spus Fabrizio Ammirati, directorul Unității de Cardiologie a Spitalului Grassi din Ostia.

Apoi, se pune problema măștilor care, dacă sunt plasate la temperaturi atât de ridicate, pot provoca doar probleme. „Iarna protejează de vântul înghețat, dar vara, cu căldură, dacă sunt folosite corect, sunt foarte limitative din punct de vedere al capacității respiratorii”, a comentat Giovanni Leoni, președintele Fnomceo (Federația Națională a Ordinelor Medicilor Chirurgi și dentiști).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia elimină obligativitatea purtării măştii în aer liber din 28 iunie

vechimea in munca pensie

Legea privind cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată de președintele Iohannis. Mii de români au optat pentru această variantă pentru a ieşi la pensie