Menu
in

Vremea în Italia, începe o săptămână infernală, căldură record și temperaturi de până la 40 de grade

* Știri Italia * Căldură anormală în Italia * Căldura anormală vine pentru a doua oară. Este un iunie record cel în desfășurare care, pentru a doua oară, înregistrează temperaturi foarte ridicate. Potrivit 3B meteo , săptămâna care începe va fi caracterizată de temperaturi caniculare și amețitoare în aproape toată Peninsula, cu maxime de 40°C și mai mult.

Căldură anormală în Italia

În detaliu, prognozele indică cele mai înalte temperaturi pe câmpiile interioare precum Valea Po, Tavoliere, Medio Campidano și dealurile din regiunile centrale, dar și în alte părți.

Umiditatea ridicată de-a lungul coastelor va crește temperatura percepută. Este probabil, însă, ca în weekend să sosească furtuni care ar putea duce la o cădere termică.

Căldură mare în toată Italia

De la începutul săptămânii va fi foarte cald în Nord, în zona Adriatica mijlocie și în Sardinia unde sunt așteptate vârfuri de până la 36/37°C cu 38°C. Cald chiar și în sud cu temperaturi peste medie, dar ușor. Căldură mare în toată coasta și hinterlandul tirrenian, precum și în zona Adriatica superioară și Cagliaritano. Maximum până la 35 ° C la Milano, Bologna și Florența, 32 ° C la Roma, 28 ° C la Napoli, 31 ° C la Napoli.

Cea mai fierbinte zi va fi miercuri

Dar cea mai fierbinte zi va fi miercuri. În special în Emilia Romagna, zonele interioare ale Centrului, Sardinia, Puglia și zonele interioare din Calabria și Sicilia. Vârfurile de 40 ° C pot afecta câmpiile interne ale Sardiniei și Tavoliere, fără a exclude valorile apropiate de 39 ° C și în Valea Po inferioară.

Umiditate deosebit de ridicată de-a lungul zonei Tireniene și uneori în Adriatica mijlocie și superioară. Mase de până la 32 ° C la Milano, 37 ° C la Bologna, 38 ° C la Florența, 34 ° C la Roma, 31 ° C la Napoli, 33 ° C la Bari.

De vineri va sosi anticiclonul african care, mai ales în sud, va crește doza de căldură. Valorile de până la 40°C ar putea afecta Emilia Romagna, Sardinia, Sicilia, Calabria, Puglia, Basilicata. Încă umiditate foarte mare de-a lungul zonei Tireniene. Maximum până la 35 ° C la Milano, 39 ° C la Bologna, 36 ° C la Florența, 37 ° C la Roma, 33 ° C la Napoli, 36 ° C la Bari.

Secetă extremă în Italia, se raționalizează apa în sute de localități. „Interzisă udarea grădinilor și umplerea piscinelor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version