in

Zeci de şoferi români de TIR de la o firmă din Italia au decis să nu vină acasă: ”Aşteptăm terminarea acestei isterii”

Zeci de şoferi români de TIR nu vor să vină acasă, din Italia, din cauza isteriei provocată de epidemia de coronavirus. “Nu vrem să nu fim priviţi ca nişte leproşi.”, spun camionagii care livrează mai ales produse alimentare, inclusiv în zonele carantinate.

Câteva zeci de şoferi români de TIR angajaţi ai aceleiaşi firme din Italia au decis să nu revină în România decât după ce trece perioada de carantină pentru coronavirus. Firma are aproape 150 de şoferi români angajaţi şi mare parte dintre ei ar fi trebuit să vină acasă peste o săptămână.

Ilie Matei, unul dintre şoferi, a declarat pentru Observator.tv că românii s-au întâlnit şi au discutat ce ar fi mai bine să facă. “Suntem o mini comunitate aici. Suntem din toate zonele țării. Firma are 600 de camioane şi suntem vreo 150 de români. Siguranţa familiilor noastre primează dorului de ei. Având contact cu oameni din tot teritoriul peninsulei, nu putem să riscăm să fim purtătorii virusului acasă.”, ne-a spus românul.

“Am făcut o minişedinţă în weekend şi am luat decizia de a aştepta terminarea acestei isterii care a pus stăpânire pe ambele ţări şi apoi ne întoarcem acasă. Nu vrem să fim priviţi ca nişte leproşi pentru că venim din Italia. Suntem aici pentru a ne întreţine familiile rămase în România, nu pentru a le expune gratuit. Nu vrem să riscăm nimic. Îi sfătuim pe toţi cei care sunt la muncă în Italia să aştepte o perioadă, până la a se întoarce acasă.”, a mai spus şoferul.

El a povestit că el şi colegii lui transportă în general mărfuri alimentare, inclusiv în zone unde până luni seara era carantină de coronavirus.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Românii din Italia, tensiuni în vama Nădlac. Rareș Bogdan, apel la calm: «Ei au dreptul să vină în țara lor, iar noi avem obligația să-i adăpostim!»

Chiar dacă ești turist în Italia, riști să ajungi în spatele gratiilor. Iată ce au pățit doi români