in

Românii din Italia, tensiuni în vama Nădlac. Rareș Bogdan, apel la calm: «Ei au dreptul să vină în țara lor, iar noi avem obligația să-i adăpostim!»

Românii din Italia au luat cu asalt vămile din vestul României, iar reacțiile din țară sunt foarte vehemente, mulți se tem că acețtia vor aduce coronavirusul în țară.

La Vama Nădlac, situația a fost critică, după ce zeci de români din Italia au refuzat să intre în carantină, fiind nevoie de intervenția mascaților pentru a-i liniști.

Dar este doar începutul unui conflict care va continua. Mii de români din străinătate rămân fără locuri de muncă, fără locuințe, de la o zi la alta, în contextul crizei coronavirusului, și nu au unde să plece decât în România. În țară însă nu sunt doriți! Rețelele de socializare gem de mesaje jignitoare la adresa românilor care se întorc. Atmosfera, deocamdată declarativ, este de război civil.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut apel la calm, cerând „responsabilitate, empatie și frăție”. Iată mesajul său:

„Responsabilitate, empatie și frăție!

Sunt frații noștri și nu pot fi abandonați, blocați sau respinși! Orice om normal înțelege că cei care doresc să vină acasă în România trebuie primiți! O țară normală nu-și abandonează niciodată cetățenii! Nici în cele mai grele situații!

România este într-o situație dificilă și trebuie să se ridice la înălțimea unei provocări fără precedent!

Statul este obligat să facă tot ceea ce trebuie pentru ca frații care vin să fie primiți în condiții de siguranță! De asemenea, același stat este obligat să nu pună în pericol cu nimic sănătatea, viața celor din interior! Totodată, fac un apel sincer și extrem de clar: toți cei care vor să vină spre România, spre țara lor, spre casa lor, trebuie să se supună regulilor instituite de statul român! Aceste reguli sunt menite de a proteja cetățenii. Pe toți! Și cei care vin, și cei care sunt deja aici.

Îi rog pe toți frații din Diaspora să înțeleagă situația și să se supună regulilor de autoizolare sau carantină și să nu îngreuneze misiunea autorităților!

În aceste zile, mai mult decât oricând, cu toții trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să avem inimă!

Îi rog pe toți cei care nu-și pot ascunde frustrările să înceteze să-i jignească pe frații noștri care se întorc acasă disperați, ca la o mamă! Căci asta e România tuturor!

Ei au dreptul să vină în țara lor, iar noi avem obligația să-i adăpostim! Cu toții, însă, trebuie să înțelegem că nu e loc de șmecherie, fentă sau revoltă! Regulile institute de statul român trebuie respectate!

Un neam cu o genetică puternică se vede exact în asemenea momente. Este un examen pe care suntem obligați să îl trecem!

În următoarele zile, România dă un examen vital pentru existența ei ca națiune! Neamul românesc are capacitatea de a face față oricărei provocări și are forța de rezista!

Atunci când îi priviți venind, gândiți-vă că puteați fi voi în locul lor! Nu au plecat de bucurie, ci de deznădejde! Iar acum fug de nenorocire venind ACASĂ!

…Dragii noștri, nu sunteți singuri! Nu v-a abandonat nimeni, dar fiți și voi responsabili și convingeți-i pe toți să accepte regulile impuse! Sunt spre binele tuturor! ROMANIA este casa noastra, a tuturor. Impreuna suntem puternici si vom reusi sa trecem si prin aceasta incercare.”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se întorc românii. Coadă uriașă la Vama Nădlac

Zeci de şoferi români de TIR de la o firmă din Italia au decis să nu vină acasă: ”Aşteptăm terminarea acestei isterii”