Menu
in

Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul ”Șeherezada”, bănuit a fi al lui Putin. ”Nu fiți o stațiune pentru criminali”

Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul ”Șeherezada”. Un super-iaht, lung de 140 de metri și cu șase etaje, mult mai mare decât orice ambarcațiune din șantierul naval din Marina di Carrara, din Toscana, Italia, este subiect de speculații de câteva luni. Oamenii se întreabă cine este de fapt proprietarul, evident, un om extrem de bogat, scrie digi24.ro

Într-un apel de marți către parlamentul italian, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul, adăugând că Putin și oligarhii lui au fost frecvent în vacanță în Italia și autoritățile de aici ar trebui să le sechestreze bunurile. „Nu fiți o stațiune pentru criminali. Sechestrați toate imobilele, conturile și iahturile, de la Șeherezada până la cele mai mici”, a spus Zelenski.

Zelenski a vorbit în direct în Parlamentul italian. Mai mulți parlamentari au decis să nu-l asculte

Zelenski a cerut Italiei să sechestreze iahtul ”Șeherezada”

„Este cel mai mare iaht pe care l-am văzut vreodată aici. Sunt oameni care îl curăță în permanență. Ultima dată când l-am văzut părăsind portul a fost anul trecut. Cu toții ne întrebăm cine este proprietarul”, a declarat pentru The Guardian Suzy Dimitrova, propriatara unei bărci de agrement.

Iahtul Șeherezada, despre care se spune că valoarează 700 de milioane de dolari, este obiectul unei investigații a autorităților italiene, pentru potențiale legături cu oligarhii sancționați. Activiștii care îl susțin pe Alexei Navalnîi nu au nicio îndoială că iahtul este al președintelui rus Vladimir Putin.

La începutul acestei luni, jurnalista de investigație Maria Pevcik și activistul anticorupție Georgi Alburov au spus că toți membrii echipajului, mai puțin căpitanul, sunt ruși. Ei au intrat în posesia unui document care conține informația, datat în decembrie 2020. Într-un videoclip publicat pe YouTube, cei doi susțin că o parte a personalului iahtului a lucrat pentru Serviciul Federal de Protecție (FSO) din Rusia, o agenție care se ocupă de securitatea oficialilor de rang înalt, inclusiv Putin.

Activiștii, care au solicitat autorităților italiene să sechestreze iahtul, au spus că aceste informații despre personal dovedesc că iahtul îi aparține lui Putin. „Sunt angajați ai statului, personal militar și călătoresc în mod regulat în Italia pentru a lucra la misteriosul iaht”, a scris Pevchik pe Twitter.

Se spune că iahtul ar avea un SPA, mai multe piscine, două heliporturi, șemineu și o masă de biliard special proiectată.

Ultima vizită oficială a lui Putin în Italia a fost în 2019, la invitația fostului premier, Giuseppe Conte. Tot atunci el a avut și o întrevedere cu Papa Francisc, la Vatican.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]
Exit mobile version