in ,

Alianța Românilor din Italia, nouă filială în Sicilia: ”Suntem deschiși la dialog”

”ALIANȚA ROMÂNILOR, după 4 ani de existenta pe teritoriul Italiei, a reusit să ducă la bun sfârșit o parte din obiectivele sale. Unul dintre cele mai importante a fost acela de a crea o filială in Sicilia (24 decembrie 2018), astfel că în AN CENTENAR, a luat nastere filiala Ragusa ce cuprinde orasul Vittoria, Santa Croce Camerina si celelalte orase din județ.

Obiectivul nostru principal este acela de a veni în sprijinul cetățenilor români oferind servicii si informatii de care au nevoie. Politic, vom acționa pentru o mai bună colaborare cu administrația si autoritățile locale, iar pe această cale îi rugăm pe românii nostrii să se implice mai mult in viața politică începând cu exercitarea dreptului la vot.

Un alt obiectiv deosebit de important este promovarea culturii a traditiilor populare, păstrate din moşi strămoși în cultul creştin ortodox.

Suntem deschisi la dialog si ne dorim sa colaborăm cu orice persoană si orice asociație de pe teritoriu. Ținem să mulțumim domnului Marius Dogaru, preşedinte național al ALIANȚEI ROMÂNILOR, si tuturor colegilor pentru colaborare. Să auzim de bine!”

Cornelia Nicola

Președinte Alianța Românilor Filiala Ragusa


Roma, primul Congres al Asociației Alianța Românilor: ”Principalul proiect: conştientizarea de către conaționali a dreptului de vot”