in

Crima de la Vittoria, Ragusa: CASCRI a fost numit reprezentant legal al familiei

Duminică 26 aprilie, dimineaţa, în jurul orei 7.30 pe drumul provincial Scoglitti-Gela, în dreptul localităţii Costa Esperia a fost descoperit, pe marginea străzii corpul lui Nicolae Răducanu, un român de 38 de ani care lucra ca muncitor agricol in serele de pe câmpurile dintre Vittoria şi Scoglitti (Sicilia).

Inca de la jumatatea saptamanii CASCRI – “Centrul de Asistenta si Servicii a Cetatenilor Romani in Italia” a fost alaturi de familia indoliata, urmand ca saptamana viitoare sa se ocupe și de repatrierea trupului neînsufletit a cetateanuilui roman ucis, Raducan Nicolae, odata ce va fi efectuata autopsia fixata pentru ziua de miercuri (06 mai 2015) si va fi autorizata repatrierea, de catre magistratura din Ragusa.

“CASCRI pe langa a asigura membrilor familiei indoliate tot suportul necesar, asistenta si reprezentanta legala in procesul penal ce se va desfasura, se va constitui ulterior parte civila in vederea tutelarii cetatenilor nostri. Asa cum am avut o atitudine ferma si am condamnat sclavizarea femeilor romance pe campiile agricole si in serele din Ragusa, depunand in luna octombrie a anului trecut un denunt la procuratura din Ragusa, in urma caruia autoritatile au demarat o ancheta a situatiei, tot la fel si de aceasta data, vom avea o luare de pozitie ferma in fata actelor de violenta in general, a celor cu caracter criminal, a violentelor asupra femeilor, a violentelor sexuale si stalking.

In numele organizatiei CASCRI si cred ca o pot face si in numele tuturor cetatenilor romani din Italia, fiind in asentimentul lor, multumim inca o data politiei si fortelor de ordine italiene, care ca si in cazul romancei Cristina Zamfir, asasinata la Florenta, intr-o perioada de timp foarte scurta, printr-o mobilizare de forte extraordinara si o munca de echipa pe masura, au reusit in cateva zile sa descopere si sa aresteze vinovatii.

Asasinii lui Raducan Nicolae sunt patru cetateni tunisieni: Boukhobna Hamdi, Brahim Nizar, Tebra Marouane si Tebra Anwari. Acestia au fost incarcerati in cursul zilei de ieri si sunt acuzati si de crima, sechestru de persoane si violenta sexuala de grup.


In vederea repatrierii trupului neânsufletit, CASCRI va pune la dipozitie tot suportul necesar, incercand sa repereze inclusiv fondurile financiare necesare pentru transportarea in tara si inmormantarea acestuia in Romania in urma solicitarii facute de catre membrii familiei, care se gasesc in imposibilitatea de a acoperii cheltuielile de repatriere. Membrii familiei au facut un apel umanitar cerand ajutorul tuturor, comunicand datele celor doua conturi curente, unul in Romania si celalalt in Italia, in care oricine poate si doreste sa sustina financiar familia indoliata, poate dona suma de bani pe care o considera de cuviinta. Contul din Romania este deschis pe numele fratelui victimei, Raducan Marius, iar cel din Italia pe numele surorii, Vladoiu Ana.

Cele doua conturi deschise sunt:

– Romania, Raducam Marius; Nr. Cont : RO78RZBR0000060015097718 ; Cod SWIFT: RZBR ROBU
– Italia Vladoiu Ana; Nr. Cont : IT78Y0503502000024570576594

Cascri, prin persona presedintelui Leontin Cojocea, in calitate de reprezentant legal al familiei, declina si condamna orice alta intiativa de strangere de sume de bani in oricare alt cont bancar, chiar si in forma tranzitorie, declarand actiunile ca fiind ilegitime si neautorizate. Orice iniziativa de sprijin financiar a familiei va trebui facuta in mod direct de catre toti cei care doresc sa sprijine aceasta familie care se gaseste intr-un mare impas din viata sa, exclusiv in conturile mentionate. Nici macar organizatia noastra nu se va ocupa de strangerea de donatii din partea cetatenilor, chiar daca este angajata in reperarea fondurilor necesare in vederea repatrierii trupurilor neinsufletite a cetatenilor romani decedati in Italia.”

Presedinte CASCRI, Leontin Cojocea

Descoperire macabră pe un câmp agricol din Vittoria: muncitor român găsit cu capul sfărâmat

Apel disperat: ”Ajutați-mă să-mi îngrop creștinește fratele omorât în Sicilia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, cunoscut make-up artist omorât pentru un ceas și câțiva euro. Doi români arestați

Cu Internet şi WC în fundul curţii. Trei sferturi dintre românii de la sate trăiesc ca în Evul Mediu