in

Crucea Roşie Italiană mulţumeşte comunităţii româneşti din Toscana

În urmă cu aproximativ trei luni, mai exact pe data de 27 noiembrie 2016, după cum bine ştiţi mulţi dintre voi, comunitatea românescă din Toscana a sărbătorit Ziua Naţională a României în Toscana. Evenimentul a fost organizat la nivel instituţional şi a avut ca invitaţi atât oficialităţi ale Statului Român de pe teritoriul Italiei, cât şi reprezentanţi oficiali din cadrul Instituţiilor Regionale Toscane.

Motivul acestui spectacol n-a fost doar sărbătoarea în sine. Pe scena Teatrului Aurora din Scandicci s-a promovat atât cultura, portul, tradiţia, folclorul, cât şi arta, meşteşugul şi turismul românesc.

Organizatorii acestui eveniment, alături de personalităţi de renume din România, au făcut tot posibilul ca pe tot parcursul acestui spectacol, să aducă un crâmpei de plai mioritic şi să facă cunoscută adevărată faţă a României, celor care, pentru un motiv sau altul, n-o cunosc suficient.

La acest eveniment, românii i-au avut alături şi pe membrii voluntari ai CRI (Crucea Roşie Italiană) care au răspuns prompt invitaţie făcută de către organizatori. Prin prezenţa lor s-a demonstrat încă odată că ”fratelanza” italo-română continuă să aibă acelaşi raport de umanitate şi ajutor reciproc.

Profitând de aportul lor, pe tot parcursul spectacolului, organizatorii au făcut un apel către toţi participanţii la acel moment, să contribuie cu o sumă (la alegere) sub formă de donaţie, având ca scop strângerea de fonduri destinate Crucii Roşii Italiene (Toscana).

În urma apelului făcut, suma acumulată a permis achiziţionarea unei auto-medicale, drept pentru care, membrii voluntari ai Crucii Roşii au ţinut să mulţumească tuturor românilor care au făcut posibil ca acest lucru să se întâmple.

Ca români, suntem onoraţi să ştim că ne-am făcut utili şi mai mult de-atât, suntem extrem de recunoscători mulţumirilor aduse ştiind că şi Italia la rândul ei, nu de puţine ori a răspuns ”prezent” prin fapte (şi nu doar), în urma apelurilor făcute de către comunităţile româneşti.

Cu acest gest, n-am făcut nimic altceva decât să mulţumim şi noi la rândul nostru, şi să demonstrăm că românii sunt parte integrantă în societatea italiană, iar disponibilitatea nostră în astfel de cazuri, nu face altceva decât să ne apropie şi mai mult dând dovadă de solidaritate şi unitate, doborând orice fel de bariere pe care, fără să vrem, nu de puţine ori le regăsim în prejudecăţi, lipsa de încredere în imaginea noastră, şi care, în anumite cazuri, nu ne oglindeşte ca naţie.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Manager german ucis la Roma, doi români condamnați la 30 de ani de închisoare

Spargere la Mestre, tâlhari români și italieni prinși după o urmărire