in ,

Cum se seamănă discordia printre românii din afara țării sau ce spun ”haștagiștii” despre Partidul Diaspora Română

Încă de la început, când doar anunţam înfiinţarea Partidului Diaspora Română, cei care au ca unic scop al vieţii lor semănarea discordiei şi denigrarea oricui încearcă să construiască ceva, mai ales dacă cei care vor să construiască nu se aliniază întru-totul ideilor haştagiste, s-au năpustit asupra noastră cu ce au ei mai bun, adică judecaţi strâmbe, insulte şi injurii. Nu mai este un secret pentru nimeni clasicul arsenal pe care îl are în dotare haştologul de meserie. Iniţial eram intenţionat să le răspund tuturor, dar, din fericire, mi-am dat seama că este pierdere de timp.

Din respect pentru cei care sunt într-adevăr interesaţi de propunerile noastre, voi lămuri câteva aspecte legate de acuzaţiile pe care unii aflaţi sub presiunea #-ului care le apasă pe creier, le vântură fără noimă prin comentarii ori de câte ori au ocazia.

Haştagiştii spun că Partidul Diaspora Română este un satelit al PSD. Cum au ajuns ei la această concluzie? Au văzut că între cei 3 membri fondatori se află şi Constantin Ciprian Manoliu, care în trecut a ocupat funcţii de conducere în PSD Diaspora. Bineînţeles că logica lor scurtă se opreşte la atâta, nu-i interesează să ştie de ce a plecat Manoliu din PSD sau, şi mai important, care sunt realizările lui atât pe plan politic cât şi pe plan profesional în Diaspora.

Dacă ar fi să urmărim această logică a haştagiştilor, PDR este satelit al mai multor partide din România şi o să vedeţi imediat de ce.

Partidul Diaspora Română are 3 membri fondatori, aşa cum cere legea înfiinţării partidelor politice în România. Manoliu este doar unul dintre cei 3, ceilalţi doi fiind Viorel Baciu şi subsemnatul, adică Viorel Boldiş.

Viorel Baciu este un caricaturist cu zeci de premii naţionale şi internaţionale la activ. “Isprava” lui cea mai cunoscută rămâne însă realizarea videoclipului electoral “România lucrului bine făcut începe cu tine” a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2014. Deci, conform logicii haştagiene, PDR este musai şi satelit al PNL şi a lui Iohannis.

Dar nu se termină aici, deoarece, trecând la mine şi aplicând aceeaşi logică, PDR devine şi satelit al Partidului România Mare! Cum probabil mulţi dintre voi ştiţi, chiar dacă nu eram membru al PRM, am candidat pentru ei la alegerile parlamentare din 2016. Pot să adaug că am fost deasemenea un susţinător al lui Iohannis la prezidenţialele din 2014, ba chiar am fost numit artizanul revoltei Diasporei, acea revoltă care a declanşat de fapt căderea în sondaje a lui Victor Ponta şi, bineînţeles, creşterea lui Iohannis, care va duce mai apoi la alegerea să în funcţia de preşedinte al României.

Aşa am crezut atunci că trebuie făcut, aşa a crezut şi Viorel Baciu şi alte multe milioane de români. Pentru că atunci eram, ca şi mulţi dintre voi probabil, adeptul alegerii răului mai mic. S-a dovedit a fi o alegere greşită, din păcate, aşa cum greşite au fost şi sunt cam toate alegerile la care votăm răul pe care-l credem mai mic în acel moment.

Dar să revin la subiectul acestui articol. Deci, PDR nu este satelitul niciunui partid. Între membrii lui fondatori, de fapt în întreg grup de persoane care a pus umărul la înfiinţarea lui, se găsesc oameni care în trecut au crezut şi au votat cu PNL, cu PSD, cu PDL, cu PRM, sau chiar cu USR. Pentru că nu exista altceva, ei erau cei pe care îi aveam pe listele electorale şi în Diaspora.

I-am cunoscut pe majoritatea celor care au fost sau sunt lideri la filialele din Diaspora ale partidelor de la Bucureşti. Aproape toţi oameni bine intenţionaţi, oameni care credeau că pot face bine în Diaspora militând în cadrul PDL, PNL, PSD, sau al celorlalte partide pe care le cunoaştem cu toţii. Şi, nu cred că greşesc dacă afirm că aproape toţi au rămas dezamăgiţi de partidele pe care le reprezentau. Motivele au fost şi sunt la vedere. Toate partidele de la Bucureşti s-au demonstrat a fi, cel puţin în ceea ce priveşte Diaspora, profitoare, inutile şi mincinoase.

Iată de ce am susţinut dintotdeauna necesitatea unei formaţiuni politice înfiinţate în Diaspora de către oameni care trăiesc în Diaspora şi cunosc bine problemele cu care aceasta se confruntă. De aceea a luat fiinţă Partidul Diaspora Română. Nu voi adăuga aici obiectivele politice ale PDR, dar vă pot spune că acestea îi au ca element central pe românii din Diaspora.

PDR nu este satelitul nimănui. Totodată suntem conştienţi că demersurile noastre pot fi luate în considerare doar atunci când acestea se sprijină pe o importantă masa de oameni care să le susţină. Noi, membrii fondatori şi toţi cei care au pus umărul la înfiinţarea PDR,  fie că în trecut am susţinut PNL sau PSD, sau oricare alt partid, am făcut un prim pas înspre recunoaşterea şi tratarea Diasporei cu respectul pe care-l merită. Dar, ca să poată înainta pe acest drum, PDR are nevoie de noi toţi cei care trăim în Diaspora, ca şi de rudele şi prietenii noştri din ţară. Nu contează pe cine am crezut şi cu cine am votat în trecut, ştim cu toţii că am votat aşa cum am crezut atunci că este bine, ca mai apoi să ne dăm seama că am fost minţiţi, că Diaspora, pentru cei de la Bucureşti nu reprezintă decât o vacă bună doar de muls şi atât.

Partidul Diaspora Română este partidul românilor din Diaspora şi al rudelor şi prietenilor acestora din ţară, şi nu va da socoteală niciunui partid din România ci doar celor pe care-i reprezintă.

Vă aşteptam să ne susţineţi şi să veniţi alături de noi, astfel ca Diaspora să fie ascultată şi respectată, şi, de ce nu, să avem un rol important în schimbarea aceea de care România are atâta nevoie. Să nu uităm că suntem puternici, că suntem 5 milioane de români care trăim în Diaspora, plus cel puţin alte 5 milioane de români care ne sunt părinţi, sau fraţi, sau surori şi care trăiesc în România! Asta înseamnă mai mult de jumătate din populaţia României!

Singurul mod de a împiedica Diaspora să devină o forţă care să fie ascultată şi respectată este acela al dezbinării. Iată de ce, imediat după ce am anunţat înfiinţarea Partidului Diaspora Română, dezbinătorii au început să ne atace. Noi însă ştim ce avem de făcut şi nu ne vom lăsa împiedicaţi de către nimeni şi nimic.

Vă aşteptam alături de noi!

https://pdr.partiduldiaspora.ro

Viorel Boldiş


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dan Bittman, despre taxele plătite de diaspora: „Muncitorul meu se duce frumos afară şi-i plăteşte taxe francezului, neamţului, spaniolului, nu mie“

Dezastru în spitalele din ţară: uşi legate cu lanţuri, geamuri sparte, băi insalubre. «Şi noi construim doar biserici»