in

De-ar fi fost odată, de-ar putea fi cândva…

Vă rugăm să nu citiți acest articol dacă prezentați simptome de incompetență profesională, tendință spre corupție sau clientelism, tupeu nemărginit, întrucât vă poate provoca șocuri puternice din punct de vedere emoțional, stări de depresie, tendințe spre demisie/demitere, nuditate intelectuală.

Ce trist că nu avem un “Arafat” și un “SMURD” pentru învățământ, justiție, mediul de afaceri.. Cât de bine ar fi fost să fim aroganţi, nepăsători, să ne distrăm în fiecare zi cu invitații de la DNĂ, dacă învățământul, justiția, mediul de afaceri ar fi fost protejate de către un profesionist.

Atunci am fi avut timp pentru șicanele dintre Președinte și Premier, am fi urmărit cu sufletul la gură echipa țării noastre la Campionatele Mondiale și Europene. Am fi privit stupefiați Breaking News-urile care relatau audierile profesorilor sau a unor baroni locali. Pentru că așa ceva s-ar fi întâmplat foarte rar.

De-ar fi fost odată să fim și noi “normali” și să apreciem performanța… Mister Obama i-a felicitat pe jucătorii SUA pentru că au trecut de faza grupelor la Campionatul Mondial. Angela Merkel i-a aplaudat pe jucătorii germani atunci când aceștia au bătut cu 1-0 în finala echipa Argentinei…

Noi, nu avem jucători calificați la turneele finale. O avem însă pe Simona Halep, locul 3 WTA, despre care Traian Băsescu tace, nu spune nimic, pentru simplul motiv că este lăudată de premierul Victor Ponta. Mai mult ca sigur, tenismana nu are nevoie de aprecieri din partea președintelui, pentru că laudele nu influențează modul în care joci. Dar noi, am fi avut nevoie!

Conflictul Băsescu-Ponta este unul temporal, și, la urma urmei, pot găsi nenumărate subiecte de dispută. Dar noi, nefiind uniți, nu vom putea să apreciem ce avem…

De-ar putea fi cândva o zi în care să ne mândrim că suntem Romȃni, să ne mândrim cu ARAFAT, să ne mândrim cu SIMONA HALEP, cu Echipa Națională, și de ce nu, cu Premierul României, cu Președintele României. Să ne mândrim cu profesorii, medicii, parlamentarii, studenții României. Să ne mândrim cu rezultatele de la Olimpiade, să ne mândrim că profesorii nu se înjosesc să primească mită, iar cel care nu a învățat, fie că provine dintr-o familie milionară, nu este lăsat să fraudeze examenele. Dar nu, toate acestea nu sunt pentru noi…

Mai avem multe de învățat pentru a ajunge SUS.

Adrian-Vladimir COSTEA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anca Polmolea: «Comunitatea nu înseamnă numărul, ci unitatea românilor»

Român de 33 de ani, ucis de un fulger lângă Torino