in

Despre imaginea negativă a românilor din Italia: ”Înainte erau sicilienii, acum sunt DACII”

Scriitoarea Mărioara Sivu, o persoană cu dizabilități, originară din Petroșani (Teleroman) stabilită de 20 de ani la Florența, consideră că pentru imaginea noastră proastă, de vină este o publicitate făcută rău de către o mass-media neprofesionistă.

«Dacă stăm să ne gândim, până acum câtva timp cei care trebuiau să dispară erau cetățeni din sud, sicilieni, calabrezi – foarte mult izolați și considerați toți mafioți – astăzi locul lor a fost luat de străini.

Marioara Sivu este deranjată nu de confuzia care se face uneori între români și romi, ci de lipsa de respect în general. Și consideră că românii ar trebui să arate că sunt… DACI (sic!): «Faptul că există prejudecăți și manifestări împotriva oamenilor în general, iar pentru faptul că majoritatea populației are ce are cu românii, eu lansez o provocare: ca toate româncele „badante” să intre în grevă, ca toți muncitorii care își rup spinarea și sunt neplătiți să facă același lucru – ca toți cei care sunt sacrificați să aibe demnitatea de a fi un DAC născut din Burebista, Decebal, Mihai, Ștefan s.a.m.d. și să aibe curajul de a spune lucrurilor pe nume: eu sunt ROMÂN!!!

Mă doare și mai mult că noi i-am lăsat și în țara noastră să ne calce în picioare … poate de aceea se simt într-un fel stăpânii noștri. Dar imperiul roman să nu uităm că nu mai există.(…)»

(C.V.)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noul Badea Cârțan a trecut de Torino: „Voi depune la Columna lui Traian țărână de la Sarmizegetusa”

Guvernul României a trimis o delegație în Italia pentru rezolvarea chestiunii romilor