in

Doru Dendiu, despre alegerile de la Chișinău: ”Nu aș vota niciodată pe cineva care și-a croit drum prin minciună, prin fals și uz de fals”

Fost corespondent TVR în Republica Moldova și candidat la senat din partea PMP la ultimele alegeri parlamentare din România,  jurnalistul Doru Dendiu, stabilit la Chișinău, emigrat de puțin timp în Germania, a postat pe pagina de Facebook un mesaj despre candidatura surpriză a deputatului PMP ales în diaspora, Constantin Codreanu. Dendiu face câteva dezvăluiri surpriză…

”Citesc ca azi, in Scuarul Europei, are loc lansarea publica a unui candidat pentru primaria Chisinaului. Stiu ca vor fi acolo români pe care ii cunosc, care au fost si unii din ei imi sunt alaturi, oameni de buna credinta.

Mai stiu ca, indiferent de argumentele pe care le pot aduce, ei vor vota acest candidat. Il vor vota din cauza ca acesti oameni au nevoie sa creada in cineva. Aceasta dorinta, pentru unii veche de zeci de ani, e mai puternica decat vocea ratiunii. Ii inteleg foarte bine si le sunt recunoscator ca vor merge la vot. In ultima instanta e un exercitiu democratic.

Aceasta este, insa, doar o realitate aparenta, genul de realitate in care e mai usor sa suporti mizeria din jur.

Eu nu voi fi in Chisinau, prin urmare nu voi vota. Daca as fi fost, as fi votat candidatul PL. Nu pentru omul politic in sine, in niciun caz pentru Ghimpu si Chirtoaca. Ci pentru miile de activisti PL care cred sincer in România si in Unire.

De ce, intre Munteanu si Codreanu l-as fi ales pe cel dintai? Dincolo de motivele personale, pentru ca Munteanu are experienta administrativa, celalat nu. Munteanu are o profesie, celalat nu (deputatia nu nu e o profesie, mai ales asa cum a obtinut-o Codreanu). Nu vreau sa intru acum in alte detalii, mai este vreme. Dar nu as vota niciodata pe cineva care si-a croit drum prin minciuna, prin fals si uz de fals, pe cineva ale carui legaturi cu Iuda Rosca sunt dubioase si inca invaluite de mister, un om care a scuipat masa la care a mancat cu pofta. Un om care mi-a scuipat in suflet.

Codreanu nu nu e candidat, e doar un iepuras. Restul lui e sa nu intre Munteanu sau Nastase in turul 2. Prin disiparea voturilor unioniste. Racordarea PUN la interesele PD, citeste ale lui Plahotniuc, este azi, pentru mine, evidenta. Si principala ratiune pentru care am fost, brusc, alungat din echipa pentru care am lucrat timp de 8 ani. Cu entuziasm. Si cu eficienta recunoscuta. Fara minciuni, fara falsuri, fara bani furati din donatiile unionistilor, fara bani luati de la baroni penali.

Cel mai dureros e ca dintre cei 20 de moldoveni alaturi de care muncesc, 5 fiind chiar din Chisinau, nici unuia nu-i pasa de aceste alegeri si in general nu le mai pasa ce se intampla pe la ei acasa. Singura lor grija e familia. Pentru ei, republica nu mai este „acasa”, nu mai este o familie. Acasa, se rezuma pentru ei la gardul din jurul casei sau la peretii apartamentului.

Ar mai din multe de spus dar parlamentarele sunt aproape.”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, muncitor român, a găsit un portofel dar a refuzat recompensa: ”Nu vreau bani, cumpără ceva pentru copiii tăi”

Imaginează-te la Roma. Pe lângă tine trece o mămică, de mâna ei un copil. Mămica spune „Dacă nu eşti cuminte te dau la români”