in

După 16 ani de muncă în Italia: “În România se trăiește mai bine”

Marcel B., 55 ani, a plecat în România după ce a muncit 16 ani în Italia. “N-o duceam rău, aveam de muncă, problema e că m-a atras dorul de casă. 16 ani, sunt ani mulți pentru mine și m-a cuprins oboseala”, spune Marcel.

Putea să mai stea, nu-l dădea nimeni afară de la locul de muncă într-o fabrică din Roma. Soția sa avea și ea de muncă la Roma. Amândoi au decis însă că e mai bine acasă, la Focșani, unde au un apartament modernizat, pus la punct din toate punctele de vedere. “Nu, nu-mi pare rău că am plecat din Italia. E bine acasă. Mă simt foarte bine, nemaipomenit, am început să fac multe pentru casa mea, pe care nu le-am făcut în timp. Iar dacă vreau, pot să găsesc de muncă foarte bine.”

Părintele Radu Ionuț din Perugia: “Plecarea românilor provoacă drame profunde”

Nu e adevărat că nu se găsește de muncă, numai cine nu vrea și nu-i place, nu-și găsește de muncă. În privința nivelului de trai, se trăiește ca în Italia, poate și mai bine. În Italia voi veni numai în vizită de acum înainte. La fel ca mine, la Focșani au venit foarte mulți înapoi.”

„Eu spun cinstit: dacă vrei să faci ceva, și îți merge mintea și îți place să muncești, faci bani în România mai mulți decât în Italia.

S.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elev marocan bătut în fața școlii de un român și doi moldoveni

Urmăriți de poliție, s-au ciocnit de un tir: doi morți