in ,

După șase ani de Italia, o româncă a revenit în România și e disperată: «Români din diaspora, nu vă întoarceţi!»

A locuit șase ani în Italia și a decis să se întoarcă în România pentru a începe o afacere. A fost greșeala vieții ei. Eugenia Predoaica, din Craiova, a publicat pe pagina sa de FB un mesaj de dezamăgire și furie față de situația din țară, scrie publicația Bună Ziua, Iași.

Români din diaspora, nu vă întoarceţi acasă, în România!

Nu aveţi ajutor şi nu este disponibilitate pentru o eventuală implicare a voastră din partea nimănui, tot ce auziţi despre ajutoarele care vi se dau pentru a vă întoarce sunt minciuni, tot cei de sus îşi umplu buzunarele. Va spune acest lucru o româncă întoarsă în ţară după 6 ani munciţi în Italia.

M-am întors în România să îmi deschid o afacere proprie dar după 10 luni deja regret şi am hotărât să mă întorc în străinătate, unde mi se oferă toate condiţiile pentru a munci, a trăi, a mă bucura de viaţă.

Nu veniţi în România, vă veţi minuna şi îmbolnăvi când veţi vedea câtă corupţie, câtă indiferentă, câţi analfabeti cu funcţii şi cu diplome de genii stau prin sistem pe posturi cheie şi care îţi acordă atenţie numai dacă eşti dispus să le deschizi uşa cu plicul!

M-am săturat să mă lovesc de oameni care pentru a-mi aproba ceva aşteaptă daruri, spaga sau ce naiba ar mai dori… Numai incompetenţă şi numai corupţie, de astea te loveşti în sistem când încerci să îţi deschizi ceva privat în România.

Scriitoarea Irina Binder furioasă: «Vii tu, o țoapă cu figuri de Italia, o faci pe deșteapta… strâmbi din nas la orice fiindcă ție îți pute totul în rahatul ăsta de țară…»

Poate dacă aş fi avut vreo cunoştinţă, vreun unchi, vreo mătuşă sau alta rudă sus-pusa, dacă aş mai fi avut şi un plic mare plin cu euro, acum aveam făcute toate actele necesare să îmi deschid activitatea, aşa aş fi putut şi eu să muncesc în România pe cont propriu, că doar aşa se poate! M-am întors să muncesc, nu să fur, nu să stau în uşa primăriei la cerşit dar ca să munceşti cinstit în România trebuie să plăteşti bani grei în ziua de astăzi.

Îi sfătuiesc pe toţi românii din străinătate care sunt ademeniţi cu tot felul de Startup-uri şi de programe guvernamentale, nu veniţi oameni buni, nu vă întoarceţi, nu credeţi toate minciunile lor! Veniţi doar dacă aveţi bani şi sunteţi dispuşi să-i aruncaţi pe fereastra dând șpăgi în stânga şi-n dreapta.

Eu regret amarnic că m-am întors în România din străinătate, măcar acolo câştigăm cinstit o pâine şi eram sigură pe ziua de mâine, aici, în ţară, mori încet, încet, cu zile şi nu se uită nimeni la tine. Nu faceţi greşeala mea, nu-i credeţi, nimeni nu va ajuta cu nimic, statul e corupt şi putred de la micii primari de prin sate până la cei de sus, toţi aşteaptă bani, toţi merg pe interesul personal, numai promisiuni dar de ajutat nimeni nu te ajută, nici măcar atunci când îţi ceri dreptul tău.

Matteo Salvini somează România și Bulgaria: «Nu mai trimiteți sclavi în Europa». Reacția MAE: «Inacceptabil»

Spun tuturor românilor din diaspora care încă se mai gândesc să se întoarcă acasă şi să investească, pentru mine personal întoarcerea în România a fost şi rămâne o mare şi gravă greşeală pe care am făcut-o, am investit tot iar acum sunt furată, jefuită, minţită de statul român.

Taxe, impozite dar şi mită de nu reuşeşti să mai faci nimic pentru tine. Nu veniţi acasă decât în concedii iar atunci când veniţi încercaţi să nu cheltuiţi nimic aici, în România, faceţi-vă cumpărăturile şi investiţi acolo, în străinătate, tot ce cheltuiţi aici merge în buzunarele corupţilor pentru salariile lor colosale şi beneficiile care şi le-au impus singuri.

Rămâneţi acolo unde sunteţi, că vă e mai bine. România va rămâne de acum doar o amintire dureroasă pentru mine!”

Presa italiană, povestea unei românce din Roma: ”Mama, când te întorci? Ai spus că nu o să stai mult!”

Pensionar italian în Costa Rica: «Aș fi sinucigaș să mă întorc în Italia»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România trimite 32 de europarlamentari la Bruxelles. Cine sunt aceştia

Accident de camion la Nogara, șofer român strivit în cabină, scos de pompieri după trei ore