in

”Festivalul Portului Popular” la Ravenna, eveniment organizat de Asociația de Promovare Socială ”DOR”

Duminică, 14 noiembrie a.c, Asociația de Promovare Socială „DOR” Ravenna, Regiunea Emilia- Romagna, Italia, a organizat FESTIVALUL PORTULUI POPULAR, Ediția a-ll-a, 2022. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP).
Au fost prezente oficialități române și italiene precum și un public numeros. Aceștia s-au bucurat de prezența unor talentați interpreți români, o parte dintre aceștia fiind rezidenți în Italia.

”Festivalul Portului Popular” la Ravenna

La eveniment au fost prezenți: din partea Consulatului General al României la Bologna -Consulul General a.i Edmond Neagoe, Consigliere Comune di Ravenna- Daniele Perini, Preot Alexei Boenciuc din cadrul Parohiei „Sfantul Ion Botezatorul” din Ravenna, Preot Dan Gavril Vesea din cadrul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ravenna, Asociația „Betania” din Bologna- Vicepreședinte Vasile Șimon, Asociația „Dor Românesc” din Bologna- Vice Președinte Simona Roza, Asociația „Casa Românească” de la Pescara- Președinte Sory Sorina (Duță Sorina Georgeta), Asociația „Centrul Roman pentru Integrare”- Președinte și Manager Asociația „DOR” Gheorghe Cristescu, Asociația Multiculturală „Armonia” Venezia- Președinte Petru Dinjos, Asociația Culturală „Recreativa Românii din Pordenone”- Consilier Claudia Danca, Asociația „România Mare”- Președinte Atanasiu Olimpia.

Din România au participat următorii interpreți: soții Maria și Mihai Nemes, Cornel Vasile Costiuc, Ileana Lăceanu, Crinu Spătaru și interpreții români rezidenți în Italia: Valentin Constantin Ciurca, Iulian Cînepa, Mary Ciobotaru, Constantin Olenic, Claudia Danca, Formația „Chef Basarabean”.

De asemenea, au mai fost prezente două ansambluri folclorice: Ansamblul de Copii „Fluerașii” din Venezia, condus de Prof.Coregraf Petru Dinjos, Ansamblul Folcloric „Florile Bucovinei” din Rădăuți-Suceava. Evenimentul a fost moderat de către: Adriana Ștefan, fostă prezentatoare la Etno Tv și solistul vocal Crinu Spătaru.

Nu doar muzică și voie bună ci și prezentare de carte și diferite produse

De asemenea, în cadrul aceleași manifestări a avut loc lansarea cărții ” Mâinile mamei mele” ce aparține autoarei române Marcela Szentgyorgyi.

Standurile cu produse naturiste de la LIMFAVITA și expoziția cu costume populare românești ale firmei „Costume Populare Maria ” au constituit atracția tuturor celor prezenți la eveniment.

Prezentă în sală cu un stand cu produse, managerul Magda Nicolae reprezentatul firmei „Oriflame” din Italia, sub lozinca Oriflame-Spirit-Pasiune-Solidaritate, a organizat o tombolă pentru ajutorarea unei familii aflată în dificultate materială, rămasă fără locuință, urmare unui incendiu.

Pentru implicare, dăruire și talent, Asociația de Promovare Socială „DOR” a pregătit pentru cei mai mici artiști surprize plăcute, oferindu-le din partea Asociației diplome, medalii și cadouri, Ansamblului de Copii „Fluerașii” din Venezia, Ansamblului Folcloric „Florile Bucovinei” din Rădăuți-Suceava cât și copiilor Școlii românești din Ravenna.

Asociația de Promovare Socială „DOR” din Ravenna, condusă de Nina Dobrin, mulțumește frumos tuturor participanților cât și Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul financiar acordat în organizarea acestui important eveniment, Festival al iubirii, uniunii, respectului față de promovarea și conservarea tradițiilor, a culturii și identității românești, dincolo de granițele țării.

Nina Dobrin
Președinta Asociației de Promovare Socială „DOR” din Ravenna

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 2.5]
Poliția în alertă la Roma

Poliția în alertă la Roma: trei femei ucise prin înjunghiere, acțiune tipică unui criminal în serie

Italia, se simte rău la volan și oprește în Autogrill: șofer de camion găsit mort. Tragedie pe autostrada A4