Menu
in

Italia, procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”A Semnului” la San Lorenzo di Sedegliano

Italia, procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”A Semnului” la San Lorenzo di Sedegliano.

Ieri, 24 iulie 2022, preoții și credincioșii Parohiei Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Mina Taumaturgul, a Sfintei Mitropolii a Italiei din Patriarhia Ecumenică localizată în San Lorenzo di Sedegliano (provincia Udine) s-au rugat lui Dumnezeu și Maicii Domnului și tuturor sfinților pentru îndurare și ajutor în aceste vremuri de mare încercare, când seceta a pus stăpânire pe nord-estul Italiei provocând un incendiu masiv în Podișul Carstic între Monfalcone și Trieste.

Italia, procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”A Semnului”

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, au pornit în procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ”A Semnului” , din parcul bisericii ortodoxe până la ieșirea din localitate.

Pe acest traseu, icoana Făcătoare de Minuni , care datează din secolul 14, a fost purtată spre rugăciune și închinare prin toate intersecțiile orășelului , cu 12 opriri, printre care una și în fața Bisericii Romano-Catolice.

La troița Maicii Domnului de la ieșirea din localitate a fost oficiată o slujbă specială prin care cei prezenți s-au rugat pentru milostivirea Maicii Domnului și a Fiului său, pentru a ne dărui ploaia mult așteptată și a opri calamitățile care s-au abătut asupra noastră.

La întoarcerea în centrul orașului, s-a oficiat o slujbă de Te Deum și s-au ridicat din nou rugăciuni pentru ploaie liniștită și încetarea calamităților.

Părintele Protoiereu Petru Pârvu, în cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul slujbei Te Deum, a amintit: “Singura noastră speranță este Maica Domnului care, rugându-se Fiului Său și Dumnezeul Nostru, Iisus Hristos, poate să oprească această urgie ce s-a pornit asupra noastră.”

Importanța misiunii ortodoxiei pentru mediul înconjurător

Părintele Petru a adus aminte de importanța misiunii ortodoxiei pentru mediul înconjurător și a făcut un apel important adresat tinerilor, citând din Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului care îi cheamă „să conștientizeze semnificația unei vieți de creștini credincioși și oameni contemporani”.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a primit titlul „Patriarhul Verde”. Astfel,  Persoana Sanctității Sale este privită acum ca un  purtător de cuvânt religios în problemele de mediu și ca un lider spiritual „verde” în lume.

De asemenea, prin extensie, poziția Patriarhiei Ecumenice în favoarea responsabilității de mediu este exprimată prin cuvintele sale: “Este o convingere comună că în epoca noastră mediul natural este mai amenințat ca niciodată în istoria omenirii. Magnitudinea acestei amenințări se arată în faptul că miza nu mai este calitatea vieții, ci ocrotirea ei pe planeta noastră.

Pentru prima dată în istorie, omul este capabil să distrugă viața pe pământ. Armele nucleare sunt simbolul titanismului prometeic al omului, expresia tangibilă a „complexului omnipotenței” a „omului-dumnezeu” contemporan.”

Cuvintele Sanctității Sale ne cheamă deopotrivă la reflecție și acțiune și ne amintește că e nevoie să ne întoarcem la rugăciunea de mulțumire pentru toate și să renunțăm la falsa autonomie autodistructivă a omului contemporan.

DESPRE ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „a Semnului” (a Rădăcinii din Kursk) a fost descoperită pe 8 septembrie 1295 în pădure, nu departe de orașul Kursk (Rusia). Un vânător a găsit-o cu fața în jos, la rădăcinile unui stejar bătrân. De îndată ce a ridicat icoană, un izvor cu apă limpede a țâșnit din pământ. Și în prezent, izvorul se află în acel loc. Vânătorul a construit un paraclis mic de lemn, în cinstea icoanei descoperite. Din acel moment, oamenii au venit pentru a cinsti Icoană Maicii Domnului „a Semnului”, numită și „a Rădăcinii din Kursk”. Aici au avut loc multe minuni datorită icoanei. Însuși Sf. Serafim de Sarov a fost vindecat în prezența acestei icoane.

Șirul minunilor nu s-a oprit peste secole, ci a ajuns până în zilele noastre, iar acum credincioșii se roagă Maicii Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos pentru milă, iertarea păcatelor și alungarea necazurilor care s-au abătut asupra lor.

În anul 2015, odată cu fondarea Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mină Taumaturgul, o copie a acestei icoane care datează din secolul 14 și care s-a arătat la rândul ei Făcătoare de Minuni, a fost dăruită ca o binecuvântare Parohiei și de atunci multe minuni au avut loc în micul orășel din Sedegliano.

un articol de Irina Gavriluț

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]
Exit mobile version