in

Milano, ”Remember Est” – Cristina Lefter aduce la Masa Tăcerii a lui Brâncuşi mari personalităţi româneşti

Miercuri, 22 septembrie, începând cu ora 19:30, eveniment cultural de execeptie, într-un cadru de excepţie. În plin centrul orașului Milano, în Piazza del Carmine, va avea loc o bipersonală a două dintre cele mai cunoscute pictoriţe românce din Peninsulă: Cristina Lefter şi Lavinia Rotocol.

“Remember Est” se intitulează expoziţia al cărei vernisaj va avea loc mâine seară la ora 19:00, în superba şi antica Chiesa di Santa Maria del Carmine (în zona Brera).

Bipersonala celor două artiste românce se desfăşoară în cadrul celei de a XI-a ediţii a festivalului IL mondo in casa, organizat de către ASCS Onlus – Agenzia Scalabriniana per la Cooperazione e allo Sviluppo di Milano.

Evenimentul a fost sprijinit de către Centrul Cultural Italo Român din Milano şi se bucură de patronajul Consulatului General al României la Milano.

Cristina Lefter expune o instalaţie dedicată lui Constantin Brâncuşi. Ea aduce la Masa Tăcerii a marelui sculptor, mari personalităţi româneşti care au avut ceva de spus lumii întregi.

Lavinia Rotocol scoate în evidenţă natura emoţiei şi a fragilităţii, dar în acelaşi timp forţa motrice a însăşi existenţei, de către ea definită “eternitate efemeră”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Candidații independenți susținuți de PACT în diaspora sunt în competiție internă. Sebastian Burduja: ”Cel mai bun se va impune”

Sardegna, infractor periculos la doar 15 ani: a băgat în spital un tânăr pentru că nu a primit bani de țigări