in

Candidații independenți susținuți de PACT în diaspora sunt în competiție internă. Sebastian Burduja: ”Cel mai bun se va impune”

Sebastian Burduja, președintele PACT, ne-a trimis un drept la replică în urma articolului “Un alt candidat independent pentru diaspora. ”Strategie de Harvard sau doar o joacă de-a politica?”. Acesta ne informează că cei doi condidați independenți din diaspora, Alexandru Lazăr și Anton Deleu , despre care Gazeta Românească a publicat două articole, sunt în momentul de față într-o competiție internă, în cadrul PACT: ”La momentul depunerilor candidaturilor, PACT va alege să susţină un singur candidat şi anume pe cel care va aduna cele mai multe semnături”, ne-a precizat Burduja.

Dreptul la replică:

În urma articolului dvs “Un alt candidat independent pentru diaspora. ”Strategie de Harvard sau doar o joacă de-a politica?” vă transmitem următorul drept la replică:

PACT este un partid politic fondat de tineri profesionişti, care nu au mai făcut până acum politică şi care au ales implicarea. Mulţi dintre ei au studiat şi au muncit în străinătate şi au reprezentat ţara noastră prin performanţe meritorii. Diaspora reprezintă o comunitate de suflet, pe care vrem să o reprezentăm cu adevărat, spre deosebire de vechile partide, iar problemele diasporei sunt o preocupare constantă pentru noi.

În acest sens, decizia noastră de a susţine candidaţi independenţi pentru diaspora este una firească.

“Întrucât doi dintre membrii noştri au ales să intre în competiţie în circumscripţia diaspora, decizia PACT este de a-i susţine pe ambii în această etapă. La momentul depunerilor candidaturilor, PACT va alege să susţină un singur candidat şi anume pe cel care va aduna cele mai multe semnături. De altfel, aceasta este soluţia propusă de cei doi candidaţi, Anton Deleu şi Alexandru Lazăr. Spre deosebire de vechile partide, PACT crede în competiţie reală, iar prin această metodă cel mai bun se va impune”.

Sebastian Burduja

Preşedinte PACT


De asemenea, Anton Deleu, unul dintre cei doi candidați susținuți de PACT a ținut să ne precizeze câteva lucruri, după apariția articolului GR despre candidatura sa:

Referitor la descrierea din articol: „Viitorul candidat nu pare însă conectat cu întreaga diaspora română şi cu problemele românilor din străinătate. Deleu este preocupat doar pentru a da o voce celor „500.000 de moldoveni care şi-au redobândit cetăţenia română”, cred că aţi interpretat greşit spusele mele.

Este bine cunoscut faptul că o bună parte dintre basarabenii care şi-au redobândit cetăţenia română, peste 200.000, trăiesc şi muncesc în diferite ţări ale Uniunii Europene alături de ceilalţi reprezentanţi ai diasporei noastre româneşti. Doresc să apăr drepturile şi interesele întregii diaspore, indiferent de provenienţă, însă fiind originar din Basarabia am considerat corect să mă adresez în primul şi primul rând comunităţii de unde provin. Inclusiv membrii din familia mea sunt actualmente stabiliţi în Marea Britanie, Franţa, SUA şi Italia, de unde ştiu foarte bine care sunt problemele reale ale diasporei.

În ceea ce ţine de Alexandru Lazăr, pot spune că am avut plăcerea să-l cunosc vara aceasta, când a venit în România. Şi el, la fel ca şi mine, este sprijinit de PACT. Ambii suntem conştienţi de faptul că diaspora poate fi reprezentată cu adevărat doar de candidaţi independenţi şi nu de partidele mari, care au cu totul altă agendă şi interese. Eu sper că în următorul Parlament să se regăsească cel puţin un candidat independent din partea Europei de Vest şi un candidat care va cunoaşte foarte bine şi va acţiona în interesele comunităţilor istorice din jurul României, cea mai mare fiind cea din Republica Moldova.

Anton Deleu


Citește și:

Un avocat român din Barcelona, candidat independent la parlamentare. ”Voi fi avocatul diasporei în Parlament”

Un alt candidat independent pentru diaspora. ”Strategie de Harvard sau doar o joacă de-a politica?”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Îngrijorare la Belluno. Mașinile străinilor sunt incendiate, ultima este a unei familii de români

Milano, ”Remember Est” – Cristina Lefter aduce la Masa Tăcerii a lui Brâncuşi mari personalităţi româneşti