in

”Pomenirea Eroilor Patriei”, eveniment organizat la Monumentul celor Căzuți din centrul localității Sedegliano – Udine

”Pomenirea Eroilor Patriei”, eveniment organizat la Monumentul celor Căzuți din centrul localității Sedegliano – Udine.

Ieri, 2 iunie 2022, la Marea Sărbătoare Creștin-Ortodoxă a Înălțarii Domnului nostru Iisus Hristos și Ziua Eroilor, precum și la Sărbătoarea Republicii Italiene, după Sfânta Liturghie, o mică parte a comunității parohiale Sf. Mare Mucenic Mina din Sedegliano a Sfintei Mitropolii a Italiei din Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului a mers la Monumentul celor Căzuți pentru Patrie din centrul Comunei Sedegliano (Provincia Udine) în Piazza Roma și a slujit Pomenirea Eroilor Patriei.

”Pomenirea Eroilor Patriei”

În predica avută la Monument, Preacucernicul Părinte Protoiereu Petru Pârvu, Parohul Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina a scos în evidență următoarele: “O Națiune, o Patrie nu poate să existe fără amintirea sângelui vărsat și fără să comemoreze Eroii care s-au sacrificat de bunăvoie pentru Unitatea, Independența, Prosperitatea, Demnitatea Poporului.

Astăzi, Biserica Creștin-Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Domnului și împreună cu aceasta se sărbătoresc și Eroii. Noi, creștinii ortodocși, credem că odată cu Înălțarea Domnului Hristos ni s-a dat și nouă posibilitatea de a Înălța prin Sfânta Jertfă a Eroilor Patriei, recunoscând în existența noastră multe răstigniri dar mai ales o singură Înviere.

Onorăm Eroii Patriei de Ziua Înălțării Domnului, le mulțumim pentru că datorită Jertfei lor, putem astăzi să ne ținem capul sus cu Demnitate, putem să avem Speranța în Sus la Dumnezeu, fără să ne lăsăm umiliți în cursul istoriei.

Astăzi, avem datoria să elogiem cu cuvinte de recunoştinţă şi de laudă pe Eroii noştri care au luptat cu curaj pentru ca astăzi să avem o Moştenire. Biserica Creștină Ortodoxă își aduce aminte de Eroi la fiecare Dumnezeiască Liturghie împreună cu Autoritățile Civile și Militare ale țării.

Noi, astăzi, facem foarte puțin în comparație cu jertfa lor, ar trebui să încercăm și mai mult să le păstrăm vie amintirea și să facem efortul de a le urma exemplul în Jertfă și dragoste pentru Patrie. Veșnică pomenire eroilor și trăiască Italia! Traiască Italia, italienii și în sfârșit și noi toți!”

Irina Gavriluț

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Massa, român pe bicicletă ucis de o șoferiță care a fugit: „Am crezut că este un animal”

italian pedofil condamnat

Italian de 77 de ani, condamnat în România, a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani. Fosta soție: ”E obsedat sexual”