in ,

Povestea unei prietenii la Roma: ”Pentru mine a devenit o prietenă, din prima zi în care am cunoscut-o”

Liana Laban, o româncă rezidentă la Roma, ne-a trimis un e-mail în care ne povestește despre destinul tragic al unei conaționale, internate la un spital din Roma, despre care spune că are nevoie de ”afecțiune și ajutor”.  Deși a cunoscut-o de puțin timp, a încercat să fie aproape de ea și ”pentru mine a devenit o prietenă, din prima zi în care am cunoscut-o…”. 

Iată mesajul primit:

Stela Adriana Moldovan este o româncă în vârstă de 45 ani, din Baia Mare, cu o mare dorință de a învinge cancerul și o mare dorință de viață.

Am cunoscut-o în dimineața zilei de 5 martie, cu câteva ora înainte de operația pentru extirparea tumorii la cap, în urma unui articol apărut pe Facebook. Mi-a povestit în câteva cuvinte viața sa..cu bune și cu rele…despre operația din toamna anului trecut de scoatere a ovarelor, despre pierderea documentelor de identitate și deci necontinuarea tratamentului chimioterapeutic recomandat de medicii de la spitalul Gemelli Roma, de recidiva cancerului în februarie, despre Bella ( cățelușa ei), despre necazul arderii căsuței ei în urmă cu câțiva ani, aici la Roma.

O femeie foarte glumeață, cu zâmbetul permanent pe față, la fiecare vizitator, la fiecare telefon pe care îl primește. Oameni cu suflet i-au sărit în ajutor la aflarea vestii ca această cumplită boală a recidivat și s-a cuibărit în alta parte (la creier).

Pentru mine a devenit o prietenă, din prima zi în care am cunoscut-o… Ar fi mult mai multe de spus despre d-na Stela, însă cuvintele se rezuma la: hai să fim noi familia ei! Are nevoie de afecțiune și ajutor! Pentru cine e interesat să o ajute nr. de tel este : 320 877 2573 Stela Adriana Moldovan (ore decente)”.