in

Reacție la declarația deputatului Floroiu împotriva diasporei: ”Să își ceară public scuze”

Reacție la declarația deputatului Floroiu împotriva diasporei: ”Să își ceară public scuze”.

Deputatul PNL Valentin Făgărășian dezaprobă declarațiile domnului  Ionel Floroiu, pe care îl acuză de o gravă necunoaștere a rolului pe care milioanele de români din afara granițelor țării l-au avut și îl au pentru susținerea economiei și a familiilor rămase acasă:

Citește aici declarația deputatului Floroiu: Deputatului PSD Ionel Floroiu îi stau în gât românii din diaspora: ”Nu au nicio contribuție la evolutia statului român”

Reacție la declarația deputatului Floroiu împotriva diasporei

”Domnul Floroiu a jignit dintr-o singură propoziție peste 4 milioane de români care astăzi trăiesc și muncesc din greu și cu onestitate în afara frontierelor țării. Domnul Floroiu nu știe nici astăzi că milioanele de români care au ales să-și lase casa și familia au făcut această alegere grea, nu de drag, ci ca să aibă un loc de muncă bine plătit și ca să poată să-și întrețină familiile rămase acasă.

Dacă domnul Floroiu spune că românii din diaspora ”nu au nicio contribuție la evolutia statului român”, fac eu pentru dumnealui un minim efort și îi explic ce fac românii din afara frontierelor pentru țara lor dragă:

  • Diaspora este cel mai mare investitor economic din România, de peste 15 ani, prin miliardele de euro care sunt trimise anual către țară și care susțin economia țării. Doar în anul 2021, românii din diaspora au transmis peste 5,6 miliarde de euro în țară;
  • Românii din diaspora au grijă financiar și material de peste 4 milioane de familii din România, pentru care statul român face încă destul de puțin. Știe domnul Floroiu ce ar însemna pentru România absența acestui sprijin pentru copiii și vârtnicii rămași în țară? Cu siguranță că nu!
  • Românii din diaspora au răspuns mereu afirmativ la toate exercițiile democratice din țară – alegeri și referendumuri – deși au fost batjocoriți și au stat la cozi kilometrice, pentru că unii foști colegi ai domnului Floroiu au încercat să le restrângă acest drept.

”Declarația domnului Floroiu este sfidătoare”

Declarația domnului Floroiu este sfidătoare pentru milioanele de români care își doresc să se întoarcă la familiile lor, la cei dragi, însă sunt în continuare condiționați de contextul economic și de atitudinea unor politicieni ca domnul Floroiu. Invalidarea eforturilor depuse de românii de pretutindeni este întru totul nefondată și nedreată!

Aștept ca domnul Floroiu să își ceară public scuze față de toți românii pe care i-a jignit, altfel s-ar descalifica definitiv nu numai în cariera sa politică, ci ca simplu cetățean român.

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 21 In medie: 4.1]
Maria, complet vaccinată, moare la 17 ani la Perugia

Maria, complet vaccinată, a murit la doar 17 ani după ce a fost internată la Perugia: „Era bine, doar dureri în gât și febră”

italia ridica restrictiile

Italia a pus capăt stării de urgenţă și a început vineri eliminarea treptată a restricţiilor COVID-19