Menu
in

Sindicatul Românilor din Italia, denunț împotriva lui Ioan Rus

Asociatia Sindacato Immigrati, Sindicatul Romanilor din Italia, reprezentat prin Bob Vasile a depus la CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii), in numele membrilor de sindicat si din comunitatea romanilor aflati in scopul muncii in Italia, urmatoarea PLANGERE impotriva dlui IOAN RUS, fost Ministru al Transporturilor in Guvernul Romaniei.

IN FAPT, in data de 10 iunie 2015 fostul Ministru al Transporturilor IOAN RUS, in cadrul unei emisiuni difuzata de postul DIGI 24 TV, la o ora cu audienta ridicata, a declarat despre romanii care lucreaza in strainatate, ca:

” Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta-sa, curva…”

Romanii care muncesc in Italia si in toata Europa au fost in mod clar discriminati de declaratiile faptuitorului, ca reprezentant de frunte al Guvernului Romaniei, acelasi Guvern care i-a discriminat in mod vadit si la alegerile prezidentiale din 2014, in privinta dreptului de vot ! Indirect, este inca o mostra publica de apreciere negativa a guvernului Romaniei fata de romanii care muncesc cinstit in afara granitelor tarii si care duc in Europa prestigiul Romaniei.

Faptul ca anumite categorii sociale sunt considerate “de mana a doua” (in opinia faptuitorului), – categorii sociale care contribuie esential la PIB ul Romaniei – reprezinta continutul contraventiei de discriminare (in opinia noastra chiar elementul material ce compune continutul constitutiv al unei infractiuni).

Fapta imbraca o forma destul de grava dat fiind situatia potrivit cu care copii acestei categorii sociale sunt catalogati drept “diferiti” de copii celorlalti din Romania, calificativul dat de catre faptuitori fiind unul de a dreptul degradant. Aceeasi situatie se intampla si in cazul sotiilor acestei categorii sociale, care sunt caracterizate de catre faptuitor printr-un termen de nedescris.

Comunitatea romanilor din Italia, asociata si in Sindacato Immigrati, Sindicatul Romanilor din Italia, a fost grav zdruncinata moral de afirmatiile faptuitorului, afirmatii degradante si discriminatorii, de natura sa puna comunitatea intr-o lumina nefasta, dat fiind si amploarea internationala pe care aceste afirmatii au produs-o, inclusiv in media din Italia si din Europa.

SINDICATUL ROMANILOR DIN ITALIA – (“Asoc. Sindacato Imigrati”)
Presedinte, BOB VASILE


«Aveți copii golani și neveste curve» este în opinia lui Ioan Rus doar o ”formulare nefericită”

Încep să apară denunțurile împotriva lui Ioan Rus: PSRO a sesizat Consiliului Național al Discriminării

PNL Diaspora va oferi asistență juridică oricărui cetățean care va dori să îl acționeze în instanță pe Ioan Rus

Fiul lui Ioan Rus, client fidel al cafenelelor de lux din centrul Clujului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version