in

A amenințat că se aruncă în aer cu copiii săi, român din Desio condamnat la 5 ani și jumătate

A amenințat că se va ucide cu cei doi copii ai săi, aruncând în aer casa saturată de gaze, ca represalii împotriva fostei sale soții, care divorțase.

Pentru această faptă, un român de 45 de ani, care locuia în Desio (Monza și Brianza), a fost condamnat de Tribunalul din Monza la cinci ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor agravat. În plus, trebuie să plătească daune de 5.000 de euro fostei soții, care s-a constituit parte civilă reprezentându-i pe cei doi copii, o fată de 12 ani și un băiat de 11 ani.

“Dacă nu te întorci cu mine, când vei ajunge acasă, vei găsi o surpriză. Pornesc gazul și mă omor cu copiii”, a fost amenințarea adresată la telefon femeii, o româncă în vârstă de 43 de ani, care fusese căsătorită cu conaționalul ei, tatăl copiilor.

S-a întâmplat duminică 3 februarie 2019, când femeia se afla la muncă. Ea a dat imediat alarma la carabinieri, care l-au găsit baricadat în casă pe bărbatul de 45 de ani, cu butoanele aragazului deschise și bricheta în mână, după ce fiica sa reușise să deschidă ușa din față.

Bărbatul a fost arestat cu acuzația de tentativă de omor și a fost reținut timp de 7 luni de închisoare înainte de a fi arestat la domiciliu și, ulterior, i s-a interzis doar să se apropie de familia sa.

La proces a avut loc o dispută între procurori și consultanții apărării pentru pericolul real al scurgerii de gaz, pentru a verifica dacă într-adevăr ar fi putut provoca moartea inculpatului și a copiilor săi.

Reprezentantul procurorului a solicitat condamnarea pentru tentativă de omor la 8 ani de închisoare. “Dacă fiica a relatat că mirosea a gaz doar în bucătărie și nu în dormitor, înseamnă că gazul a ieșit nu mai mult de 10 minute”, a declarat expertul desemnat de apărarea inculpatului.

Fetița, audiată deja de judecători, declarase că tatăl a deschis soba în timp ce vorbea cu mama sa la telefon, apoi le-a închis când a încheiat apelul telefonic. Așa că apărătorul inculpatului, avocatul Enrico Arena, a cerut achitarea.

În schimb, judecătorii au decis să-l condamne pe acuzat pentru tentativă de omor, dar acordându-i circumstanțele generice de atenuare prevalente asupra circumstanțelor agravante și au determinat scăderea pedepsei finale la 5 ani și jumătate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Sumele nedeclarate care depăşesc 10.000 de euro nu mai pot fi confiscate la graniţă

Padova, un bucătar chinez a violat o colegă româncă, tatăl și fratele ei l-au masacrat în bătaie