in

A cheltuit 5.000 de euro cu bancomatul bătrânului, îngrijitoare română CONDAMNATĂ la închisoare la Pordenone

Bancomat banca, Roma, 7 febbraio 2017. ANSA/ALESSANDRO DI MEO

O îngrijitoare română a fost condamnată de Tribunalul din Pordenone pentru utilizarea fără drept a bancomatului unei persoane în vârstă din Fontanafredda. În perioada 2016 – 2017, femeia a folosit cardul pentru cheltuieli personale pentru o sumă totală de 5 mii de euro.

În listă se găsesc creme cumpărate de la farmacie, o factură de 139 euro, câteva reviste decoupage și alte cumpărături personale. Pentru Suzana Zozi Dragoi, 39 de ani, de origine română, procurorul Beatrice Toffolon a cerut ieri o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare; Judecătorul Iuri De Biasi a aplicat pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare și o amendă de 500 de euro, acordând beneficiul suspendării condiționate a pedepsei.

Îngrijitoarea a fost apărată de avocata Elisa Palù, care a amintit că bărbatul în vârstă a fost cel care a autorizat utilizarea bancomatului, de comun acord cu copiii, conștienți că tatăl lor nu îl putea folosi.

Femeia a folosit cardul și pentru cheltuielile personale, dar toate erau înregistrate. „Aveam un caiet în care erau documentate toate cheltuielile – a explicat ea la proces – când am primit salariul, am returnat banii”.

Copiii însă erau îngrijorați de mișcările de bani nejustificate. Îngrijitoarea a fost concediat cu un credit (bani în avans) de două luni de salariu.

Unde este registrul în care a notat cheltuielile? „A rămas în casa bărbatului în vârstă – a declarat ea judecătorului – și nu am mai putut să-l recuperez” Dragoi s-a justificat afirmând că se afla într-o perioadă dificilă, iar bărbatul în vârstă a autorizat-o să utilizeze bancomatul.

“Din păcate – a remarcat avocatul Palù – nu a existat nicio audiere a persoanei în vârstă, singura care ar fi putut clarifica această problemă”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Coronavirus, primul deces în Italia, alarmă de gradul zero, 20 de cazuri de contaminare, cea mai afectată țară din Europa

Explodează cazurile de coronavirus în Italia, al doilea deces în 24 de ore, 45 de cazuri confirmate până acum, în Lombardia și Veneto