in

Explodează cazurile de coronavirus în Italia, al doilea deces în 24 de ore, 45 de cazuri confirmate până acum, în Lombardia și Veneto

UPDATE ora 16.00: În Lombardia au fost confirmate 39 cazuri, iar în Veneto 12, în total sunt acum 51 cazuri. Bilanțul infectaților cu coronavirus crește de la oră la oră.

——————–

În Lombardia, numărul persoanelor testate pozitiv la noul coronavirus (Covid-19) a ajuns la 36, ​​iar o femeie de 75 de ani a murit sâmbătă dimineață la Codogno, după ce vineri seară a murit un alt infectat cu coronavirus, de 78 de ani. În Veneto sunt în total 9 cazuri.

Cazurile de contagiune cu noul Coronavirus (Covid-19) în Italia continuă să crească. După vineri, în care 15 persoane s-au infectat în Lombardia și două în Veneto, dintre care unul a murit, numărul de pacienți infectați s-a ridicat la 36 în Lombardia și 9 în Veneto sâmbătă.

În total în Italia sunt două victime: una în Veneto, cealaltă, care a murit în această dimineață în Lombardia. Măsuri restrictive, precum cele decise pentru 10 localități „sub risc” din zona Lodi au fost, de asemenea, adoptate în Vo’ Euganeo și Teolo, în regiunea Veneto.

Numărul de decese la nivel mondial este acum 2.360 și peste 77.000 de persoane infectate, majoritatea în China. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, a scris pe Twitter că în 80% din cazuri infecția cu Coronavirus este ușoară, în 20% critică; în 2% din cazurile raportate, „virusul este fatal”.

A doua victimă din Italia este o femeie cu domiciliul în Casalpusterlengo. A murit acasă, avea 75 de ani, era slăbită de pneumonie și se dusese la urgență Codogno chiat în ziua în care a trecut pe acolo „pacientul 1” de 38 de ani, cel care a transmis virusul în nordul Italiei. Rezultatul testului Coronavirus pentru femeie a venit post mortem.

Alte două cazuri de Coronavirus au fost confirmate în Pieve Porto Morone, în provincia Pavia. Este vorba despre medici: soțul lucrează ca medic generalist în Pieve Porto Morone (Pavia) și Chignolo Po (Pavia), soția este un pediatru care lucrează în zona Codogno (Lodi). Alte două cazuri noi au fost înregistrate în ultimele ore în Cremona. Totalul în Lombardia este de 36 de cazuri, sâmbătă după amiază.

Cel mai grav pacient din Lombardia rămâne cel de 38 de ani care a fost internat în spitalul Codogno. Starea sa este în prezent stabilă și a fost transferat la spitalul San Matteo din Pavia.

 În Veneto, guvernatorul Luca Zaia a confirmat alte opt cazuri în regiune. Printre acestea, rudele primilor doi infectați și alți rezidenți din municipiul Vo ‘Euganeo, unde s-a înregistrat primul deces. Un nou caz de infecție a fost înregistrat la Dolo, în provincia Veneția, la aproximativ cincizeci de kilometri distanță de Vo ‘Euganeo. Bărbatul în vârstă de 67 de ani este internat în terapie intensivă în Padova. Bilanțul total actualizat pentru Regiunea Veneto este de 9 bolnavi și o victimă.

Vineri seara a decedat Adriano Trevisan, în vârstă de 78 de ani, la spitalul Schiavonia (Padova), care fusese internat de aproximativ zece zile pentru patologii anterioare. Confirmarea că era poztiv la Coronavirus a venit abia ieri, când a murit.

La Roma în schimb, starea celor doi turiști chinezi, primele cazuri din Italia, se îmbunătățește. Bărbatul chinez este acum negativ la coronavirus, soția sa este în stare stabilă.

Între timp, 19 cetățeni italieni care se aflau la bordul „Diamond Princess ”, o navă din Japonia pe care s-au infectat sute de persoane, s-au întors în Italia. Toți au rezultat negativi la virus, dar au fost puși în carantină la Centrul Sportiv al Armatei din Cecchignola, la Roma.

Un ordin al Ministerului Sănătății, emis ieri, prevede obligația de a rămâne acasă 14 zile pentru cei care au fost recent în China și de a comunica autorităților faptul că s-au întors din acea țară.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

A cheltuit 5.000 de euro cu bancomatul bătrânului, îngrijitoare română CONDAMNATĂ la închisoare la Pordenone

A închis-o în pivniță pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă, îngrijitoare română arestată pentru sechestru de persoană la Nichelino VIDEO