in

A încercat să dea 50 de euro unui vameș pentru a ajunge în Italia, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare

În loc să ajungă la muncă în Italia, un tânăr moldovean şi-ar putea petrece un an şi jumătate într-o închisoare românească. Acesta a fost reţinut şi trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a încercat să „ungă” un vameş, în încercarea de a ajunge în spaţiul Schengen. În primă instanţă, magistraţii Tribunalului au decis aplicarea unei pedepse cu executare, scrie ziaruldeiasi.ro

Alexandru Sîrbu lucrase în Italia în perioada martie-august 2018. După trei săptămâni petrecute acasă, Sîrbu a vrut să meargă din nou în Italia, prezentându-se pe 31 august la PTF Sculeni.

Tânărul nu avea însă nici asigurare de călătorie şi nici suma minimă de 500 de euro necesară pentru a-i asigura traiul în Italia. În plus, verificarea făcută de agentul vamal a arătat că ultima sa şedere în spaţiul Schengen a depăşit durata maximă de trei luni permisă.

Aflat în camera de interviu, Sîrbu i-a oferit vameşului 50 de euro pentru a trece cu vederea problemele constatate. Conform legii, darea de mită se pedepseşte cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Dacă instanţa ia în calcul eventuale circumstanţe atenuante, pedeapsa se reduce cu o treime.

Magistraţii ieşeni au apreciat ca circumstanţe atentuante faptul că Sîrbu nu avea antecedente penale, şi-a recunoscut şi regretat fapta, iar suma oferită agentului de poliţie a avut un cuantum mic. Pedeapsa stabilită a fost astfel de 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu executare. Apelul declarat de Sîrbu va fi judecat în aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a ajuns la aproape 300 de parohii. Anul trecut au fost botezați 6976 copii români

A atacat carabinierii cu cuțitul, român de 54 de ani împușcat mortal la Quaregna Cerreto (Biella)