in

Accident de muncă la Almese: Muncitor român grav rănit după ce a căzut de pe un acoperiș

accident la locul de munca - elicopter ambulanta Italia

Muncitor român grav rănit la Almese – Ieri după-amiază, luni, 17 iunie 2024, în via Rivera din localitatea Almese, lângă Torino, s-a produs un grav accident de muncă implicând un muncitor român. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani și rezident în Collegno, a suferit răni serioase după ce a căzut de pe acoperișul unei companii unde lucra la instalarea unor cabluri telefonice.

Saluzzo, muncitor român de 52 de ani cade de pe schelă de la 8 metri înălțime și moare

Muncitor român grav rănit la Almese

Accidentul a avut loc în jurul orei 15:00, când muncitorul se afla pe acoperișul clădirii pentru a realiza lucrările necesare la sistemul de telecomunicații. Din motive încă neclare, bărbatul și-a pierdut echilibrul și a căzut de la o înălțime considerabilă, suferind multiple traumatisme. Imediat după incident, colegii săi au solicitat ajutor, iar echipele de urgență s-au deplasat rapid la fața locului.

Muncitorul rănit a fost transportat de urgență cu elicopterul de salvare la spitalul CTO din Torino, unde a fost supus unor investigații medicale amănunțite. Medicii au constatat că bărbatul suferise traumatisme severe, însă, după primele intervenții, acesta a fost declarat în afara oricărui pericol vital. Conform evaluărilor medicale, recuperarea completă a muncitorului va dura aproximativ patru luni, scrie Torino Today.

Cauzele accidentului

La locul incidentului au intervenit carabinierii din compania Rivoli și inspectorii Spresal (Serviciul de Prevenire și Siguranță în Muncă) din cadrul ASL TO3 (Azienda Sanitaria Locale Torino 3). Aceștia sunt responsabili pentru desfășurarea anchetei pentru a determina circumstanțele exacte care au dus la acest accident grav.

Primele informații sugerează că ar putea fi vorba despre o defecțiune a echipamentului de siguranță sau despre o eroare umană. Ancheta în curs va analiza toate aspectele legate de respectarea normelor de securitate la locul de muncă, starea echipamentelor utilizate și eventualele neglijențe.

Accidentele de muncă rămân o problemă majoră în multe țări, inclusiv în Italia, unde legislația în domeniul securității muncii este strictă, dar incidentele continuă să apară. Muncitorii români, care reprezintă un segment semnificativ al forței de muncă în diverse domenii din Italia, se confruntă adesea cu riscuri ridicate în activitățile pe care le desfășoară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
roman arestat palermo

A încercat să arunce în aer casa fostei sale soții, român arestat la Palermo

Tragedie în închisoare în Italia: Un român de 46 de ani și-a pus capăt vieții