in

Acqui Terme, conducea o mașină cu numere românești, cu permis fals, român amendat cu 5000 de euro

Un român de 42 de ani, stabilit în Italia, a fost amendat cu 5.000 de euro pe motiv că a condus o maşină cu un permis de conducere fals, emis în Ucraina. Bărbatul, identificat drept I. S., a fost prins pe străzile din localitatea Acqui Terme, micuţă staţiune din nordul Italiei cunoscută pentru băile comunale, izvoarele cu apă termală, dar şi pentru vinurile foarte bune produse în zonă.

Din 6 februarie 2016, când a intrat în vigoare noul Cod Rutier italian, conducerea fără permis nu mai este infracţiune, în schimb se aplică o sancţiune pecuniară de la 5.000 de euro în sus.

Conform observator.tv, care citează presa italiană, cazul a atras atenţia poliţiştilor în momentul în care şoferul, deşi avea maşina înmatriculată în România, a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din Ucraina.

Carabinierii au sechestrat maşina şi au solicitat date suplimentare de la autorităţile din Ucraina. Acestea au confirmat rapid că permisul de conducere nu a fost emis în Ucraina şi, deci, este unul fals.

Maşina românului rămâne sechestrată, iar bărbatul a şi fost amendat cu 5.000 de euro pentru fals în acte. Mai mult, poliţiştii italieni continuă ancheta pentru că românul este al cincilea şofer prins cu permis fals în ultimele zile. Se bănuieşte că există o grupare care se ocupă cu distribuirea de astfel de documente atât unor imigranţi, cât şi unor cetăţeni italieni.

Noutate în Codul Rutier italian: conducerea fără permis nu mai este infracţiune

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lazio, români exploatați mai rău ca animalele: ”În timpul zilei de lucru, aveam pauză doar jumătate de oră”

De ce fugim de români