in

Agrigento, român omorât cu lovituri de sapă și bâte, condamnată inclusiv o femeie la 25 de ani de închisoare

O româncă implicată în moartea unui coleg de muncă de-al său, tot român, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare, în Italia. Soțul și fiul ei au primit 30 de ani.

Anișoara Lupașcu a fost condamnată recent la 25 de ani de închisoare pentru uciderea compatriotului său, Pinău Constantin, omorât cu o sapă și o bâtă de lemn, într-o ambuscadă în care soția acestuia din urmă a fost și ea rănită. Femeia a fost judecată în fața Curții din Agrigento, prezidată de judecătorul Alfonso Malato.

În primă instanță, Vasile Lupașcu (44 de ani) și fiul său Vladuț Vasile Lupașcu (19 ani) au fost condamnați la 30 de ani de închisoare fiecare, cei doi fiind găsiți vinovați de uciderea lui Pinău Constantin, în vârstă de 37 de ani, compatriotul lor român. Inițial, pentru cei doi bărbați a fost cerută pedeapsa cu închisoarea pe viață, informează presa italiană, citată de stiridiaspora.ro.

Așteptat cu sapa când se întorcea de la botez

Familiile Pinău și Lupașcu se cunoșteau încă din România și au mers să lucreze împreună la o fermă din Naro, Italia. În urma unei dispute pe care ar fi avut-o cu Vlăduț Lupașcu, familia sa căutat să se răzbune pe soții Pinău.

În dimineața fatidică de 8 iulie, Constantin Pinău se întorcea de la un botez, alături de soție și cei trei copii, în momentul în care au fost prinși într-o ambuscadă și atacați cu cuțite și bare de metal de membrii familiei Lupașcu. Înarmați cu un cuțit, o rangă și o sapă, au tăbărât pe Costel Pinau, lovindu-l în cap.

Pinau a murit ca rezultat al unei vătămări grave la nivelul capului. Cei care ar fi lovit – potrivit anchetatorilor – ar fi fost Vasile Lupașcu. În mașina fiului, carabinierii ar fi găsit bara de fier, încă înmuiată în sânge. La autopsie s-a stabilit că lovitura fatală a fost cea aplicată cu o sapă, în zona capului. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 18 ani, mort în accident de motocicletă în Toscana. Sute de prieteni l-au comemorat la Pistoia înainte de plecarea sicriului în România

Emil Ciurar, românul care a provocat tragedia de pe autostrada A1, poate veni în România pentru a-și îngropa cei doi copii și părinții morți în accident