in

Alarmă în Sicilia: O “badante” a murit după ce a băut vin cu metanol

Roma 20 septembrie 2012- O menajeră româncă de 43 de ani a decedat miercuri, 19 septembrie, la spitalul din Gela (Sicilia), după patru zile de comă. Femeia a ajuns duminică în stare gravă la spital, după ce ar fi băut vin contrafăcut cu alcool metilic.

Iniţial, medicii care i-au acordat primul ajutor au crezut este vorba despre o intoxicaţie alimentară. Situaţia femeii s-a agravat: medicii au constatat pacienta a suferit o intoxicaţie după ingestia voluntară a unei doze letale de metanol. Ulterior, în urma unor leziuni grave ale sistemului nervos, a survenit coma profundă şi decesul româncei.

Carabinierii au declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce băutură a consumat românca înainte de a muri.

Moartea româncei a provocat reacţia imediată a organizaţiei Coldiretti Sicilia, care reuneşte producătorii de vin din regiune. Îngrijoraţi că ştirea ar putea crea alarmă printre consumatori, reprezentanţii Coldiretti au cerut ca ancheta să stabilească în cel mai scurt timp provenienţa vinului letal.

“Vinul sicilian este de o calitate excepţională şi noi, producătorii, aplicăm reguli şi controale stricte. A stabili cât mai curând care este originea vinului băut de victimă înseamnă a tutela unul din cele mai importante produse ale Siciliei”.

Asupra cazului a intervenit ieri şi Ministerul Sănătăţii, scrie Il Velino. Reprezentanţii ministerului au exclus ipoteza unei legături între moartea româncei şi cazurile de intoxicaţie letală cu alcool contrafăcut înregistrate în ultima săptămână în Cehia, Polonia şi România.

Potrivit aceleiaşi surse, femeia “şi-a făcut singură un cocktail cu substanţe care conţineau înclusiv alcool metilic (metanol). Este vorba de un caz cu totul izolat”. Ministerul a mai asigurat populaţia că “în acest moment nu se află în comerţ produse alimentare care conţin metanol”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv/ Consulul de la Ancona, George Teseleanu, a demisionat

Director de şcoală din Pisa, impresionat de o fetiţă româncă