in

Ambasada României: Cetăţenii români care vor dori să voteze la Roma sunt exceptaţi de la restricţiile de trafic

Drept la replică

Domnule preşedinte ARI,

Avem plăcerea să vă informăm că, urmare demersurilor Ambasadei, cetăţenii români care vor dori să-şi exercite dreptul de vot la Roma în ziua de 16 noiembrie, vor fi exceptaţi de la restricţiile de trafic din Roma programate pentru Ziua fără Automobile.

Precizăm că, din păcate, Ambasada nu a putut prevedea această situaţie întrucât interlocutorul instituţional al Ambasadei României în Italia, desemnat prin cutumă, este Ministerul Afacerilor Externe italian, care are competenţa de a transmite comunicările mai departe instituţiilor italiene relevante.

UPDATE: Primarul Romei a semnat ordonanța prin care se anulează, pentru români, restricțiile în ”Fascia Verde”

Potrivit cutumei, încă dinainte de primul tur de scrutin, Ambasada a informat MAE italian cu privire la organizarea unor secţii de vot la Roma.

În al doilea rând, nu a primit în replică nicio înştiinţare referitoare la organizarea unui eveniment care să presupună restricţii de trafic, aşa cum s-a întâmplat cu alte ocazii similare.

Subliniem că, în cursul acestei săptămâni, Ambasada României în Italia a depus un efort organizatoric şi logistic extraordinar pentru a răspunde unei afluenţe sporite de votanţi în Italia în ziua de 16 noiembrie, în contextul unor binecunoscute limitări normative care nu sunt de compenţa Ambasadei ori a MAE român.

În aceste condiţii, suntem perfect de acord cu dvs. că pentru a fi informaţi şi eficienţi este esenţială si colaborarea cu mediul asociativ.

De aceea, am fi apreciat în mod deosebit dacă măcar ARI ne-ar fi informat cu privire la aceste restricţii.

Ambasada României în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UPDATE: Primarul Romei a semnat ordonanța prin care se anulează, pentru români, restricțiile în ”Fascia Verde”

Cel puţin 5.000 de oameni la coadă la vot la Accademia di Romania din Roma: votează un om pe minut, deja ultimii nu vot putea vota până la ora 21