in

Cel puţin 5.000 de oameni la coadă la vot la Accademia di Romania din Roma: votează un om pe minut, deja ultimii nu vot putea vota până la ora 21

Cu puţin timp înainte de ora 11, colegul nostru Daniel Neamu a fotografiat cozile de la cele două secţii de votare de la Accademia di Romania din Roma.

„Sunt cozi de cel puţin 300 de metri la fiecare dintre secţiii, cu circa 5 oameni pe lăţime, cu aproximaţie prudentă estimez la circa 5.000 de oameni în stradă. Oamenii sunt calmi deocamdată, aşteaptă în linişte, dar merge foarte, foarte greu.

Votează cam 5 oameni la 5 minute, chiar dacă afară sunt mesele cu declaraţiile pe propria răspundere. Nu influenţează cu nimic viteza de vot.

Niciodată nu am văzut ceva similar la secţiile de la Accademie. Deobicei, aici se înregistrau cei mai puţini alegători, faţă de celelalte secţii.

Deja cei care se aşează acum la coadă au puţine şanse să voteze până la ora 21.00„, ne-a transmis colegul nostru.

Făcând un calcul simplu, până la ora 21 mai sunt 10 ore, adică 600 de minute. Un alegător pe minut înseamnă 1.200 de alegători până la ora închiderii.

Chiar dacă S-AR DUBLA RITMUL, ceea ce este foarte puţin probabil, ar însemna 2.400 de oameni, JUMĂTATE din câţi sunt acum la coadă.

La Consulatul României de la Roma situaţia e şi mai gravă. Vom reveni cu amănunte.

S.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasada României: Cetăţenii români care vor dori să voteze la Roma sunt exceptaţi de la restricţiile de trafic

Peste 360.000 de români au reuşit să voteze în diaspora, record în Italia cu 95.000 de alegători