in

Amendă de 5.000 de euro pentru un român din Tortona. ”Un pericol foarte mare pentru circulație”

Un român din Tortona a primit o amendă de 5.000 de euro, iar carabinerii i-au confiscat bicicleta, după ce tânărul i-a adus modificări importante. Tânărul de 31 de ani şi-a modificat bicicleta să atingă 60 de km/h. Românul a găsit o modalitate de a ataşa biciletei un motor electric, transformând un Mountain Bike într-un adevărat moped electric.

Tânărul a modificat bicicleta în aşa fel, încât să poată fi utilizată şi cu pedale, însă principalul mijloc de propulsie era motorul electric. Astfel, tânărul a inventat un obiect de transport eco, dar neomologat, din păcate. Astfel, carabinerii i-au confiscat bicicleta şi i-au dat o amendă de 5.000 de euro.

Tânărul de 31 de ani a fost oprit în trafic de poliţiştii italieni, după ce ar fi trecut în viteză pe lângă ei. Văzând modificările aduse bicicletei, poliţiştii au fost curioşi cum funcţionează şi l-au întrebat mai multe detalii pe român.

Nesiguri despre legalitatea în circulaţie a bicicletei modificate, poliţiştii au mers cu românul la sediul Poliţiei şi au făcut o programare la bancul de teste pentru motociclete, pentru a testa performanţele bicicletei modificate de român.

Verificările ulterioare pe bancul de încercare cu role (cele utilizate pentru revizuiri) au permis să se stabilească faptul că viteza maximă la care acest motor ar putea ajunge a fost de 60 de kilometri pe oră, depășind limita stabilită de codul rutier chiar şi pentru motorete.

Astfel, bicicleta românului putea fi considerată o motocicletă, în urma performanţelor. Acest lucru a fost considerat deosebit, având în vedere că motorul era electric.

Potrivit legii italiene, dacă motocicleta (bicicleta) nu avea o plăcuță de înmatriculare, nu a fost asigurată și șoferul nu avea permis de motocicletă, trebuie impusă confiscarea şi aplicarea unei amenzi de peste 5 mii de euro.

„Acest fenomen este din ce în ce mai răspândit, cu un pericol foarte mare pentru circulație. Aceste biciclete modificate nu garantează stabilitatea și siguranța de frânare necesare pentru viteza motorului. Singurele concesii prevăzute de lege vizează existenţa pedalei, asistate de motoare electrice care nu pot dezvolta o viteză mai mare de 25 kilometri pe oră”, au precizat poliţiştii din Tortona.

Carabinerii, scrie presa italiană, citată de observator.tv, precizează că ajustarea vitezei bicicletelor prin metode electronice sau mecanice este ilegală.

Vicenza, accident stupid cu bicicleta, român de 57 de ani dus în condiții foarte grave la spital

Genzano, lucrător român pe bicicletă ucis de un automobilist pirat

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reggio Calabria, cadavrul unui român, mort de zece zile, descoperit într-o clădire abandonată a unei foste fabrici

Un român din Texas vrea să candideze la Parlamentul European: «Românii din Diaspora sunt cei mai nedreptățiți cetățeni români»