in

Un român din Texas vrea să candideze la Parlamentul European: «Românii din Diaspora sunt cei mai nedreptățiți cetățeni români»

Peter Costea, un român stabilit în Statele Unite, de profesie avocat, și-a anunțat intenția de a candida la Parlamentul European. Într-un mesaj publicat de „Tribuna Românească”, publicație din Chicago, Peter Costea explică intenția sa de a candida ca independent.

«Milioane dintre dvs. ați ales să trăiți departe de țară, despărțiți de familiile dragi din România, în căutarea unei vieți mai bune. Efortul dvs. este imens și materializat prin faptul că în fiecare an trimiteți miliarde de euro la cei dragi din România. Sunteți harnici și nu vă feriți de muncile grele și orele lungi de muncă.

Dar mulți dintre dvs. sunteți sau vă simțiți marginalizați și chiar discriminați în țările în care locuiți. Ignorați chiar și în România, unde nu de puține ori mass-media și mai ales elita politică vă portretizează în culori negative. Diaspora română deține un potențial enorm pentru schimbarea contextului din România, un potențial complet ignorat: educația dvs., cunoștințe și afaceri, dar mai ales experiența unei vieți trăite în democrații autentice și stat de drept.

M-am născut în județul Bihor, într-o familie de oameni simpli, dar forțat de opresiunea comunistă am plecat din România și de câțiva zeci de ani fac parte din aceeași Diaspora. Locuiesc în Houston, Texas unde practic avocatura de peste 28 de ani. La fel ca mulți dintre dvs., am devenit un om de succes prin integritate, muncă, onestitate, educație și integrare în noua țară în care Dumnezeu a rânduit să locuiesc. Și, nu în ultimul rând, succesul meu s-a datorat părinților și bunicilor mei, a educației pe care am primit-o în familie, crescând în Bihor.

Românii din Diaspora sunt cei mai nedreptățiți cetățeni români. Patru milioane de cetățeni români sunt trecuți cu vederea de acțiunile politice din România, dar și de multe dintre instituțiile europene. Reprezentarea României în Parlamentul European este asigurată doar de câțiva parlamentari români, iar printre aceștia nu se numără niciunul din Diaspora.

Însă, la alegerile europarlamentare din 2019, aveți ocazia să schimbați această situație în avantajul vostru. Aveți oportunitatea unică ca în Parlamentul European să trimiteți un român care locuiește în Statele Unite, în cea mai autentică democrație. Un om integru, căruia nu îi este rușine de identitatea lui româna și creștină. Un român care este dispus să-și folosească toată experiența și expertiza pentru a promova valorile familiei, vieții și respectării libertăților noastre, dar și interesele și valorile românilor care de zeci de ani consolidează economiile și societățile țărilor adoptive. E tragic că 4 milioane de cetățeni români care locuiesc în Diaspora nu sunt reprezentați la nivel european. Doresc ca eu să fiu vocea voastră în Parlamentul European.

De-a lungul timpului am demarat proiecte și acțiuni în sprijinul românilor din țară și din Diaspora, dintre care amintesc demersuri pentru eliminarea vizelor pentru Statele Unite pentru cetățenii români și deja bine cunoscutul caz al familiei Bodnariu, în care am investit sute de ore de intervenții pe lângă autoritățile și instituțiile americane, norvegiene și europene, efort la care și dvs., Diaspora, ați avut un aport extraordinar, pentru care vă sunt recunoscător – familia Bodnariu a fost reunită.

După ce în decembrie 2018 mi-am anunțat candidatura, am aflat că o familie de români din Los Angeles a început să sune aproape zilnic în România, să trimită mesaje electronice și să promoveze activ pe rețelele de socializare campania mea pentru europarlamentare. Acei oameni nu sunt singurii, periodic primesc mesaje cu privire la românii din Diaspora entuziasmați de candidatura mea. Nu-i cunosc pe acești oameni, dar le mulțumesc. Și îi rog pe toți românii de bună credință din Diaspora să facă la fel.», spune Peter Costea în mesajul său electoral.

Românii din diaspora, invitați să candideze la europarlamentare. Una dintre condiții: Să fi locuit într-o altă ţară decât România cel puțin 2 ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Amendă de 5.000 de euro pentru un român din Tortona. ”Un pericol foarte mare pentru circulație”

O parte dintre migranții opriți de Salvini să debarce vor fi trimiși în România