in

Ancona, român arestat pe nedrept pentru omor, a făcut nouă luni în închisoare fără să fie vinovat

Arestat pentru omor, achitat după 9 luni pentru necomiterea faptei. Nu este el vinovat pentru infracţiunea de pe via Circonvallazione din Chiaravalle (provincia Ancona), unde în zorii zilei de 27 decembrie 2014 a fost găsit mort Giancarlo Sartini, invalid de 53 de ani ucis cu lovituri de rangă în cap.

Judecătorul Paola Moscaroli l-a achitat pe 3 mai pe Nica Cornel (foto), român de 23 de ani şi vecin al victimei. 

Citește despre acest caz:

Criminalul de la ultimul etaj / Şi-a omorât vecinul italian, român arestat la Ancona

O victorie pentru avocaţii apărării Marina Magistrelli şi Simeone Sardella: „Totul a fost un mare echivoc”.

Sentinţă răsunătoare în privinţa lui Cornel Nicolae, zis Nica, românul de 23 de ani anchetat pentru moartea lui Giancarlo Sartini, pensionarul din Chiaravalle ucis în noaptea dintre 26 şi 27 decembrie 2014. Tânărul a petrecut 9 luni la penitenciarul din Montacuto. .

Sartini, fost angajat feroviar, a fost ucis pentru jaf cu lovituri de rangă şi bâtă în timp ce dormea. Avea 53 de ani, era corpolent şi era constrâns să doarmă cu o mască de oxigen. Probabil s-a trezit pe timpul unei tentantive de furt din locuinţa sa şi a fost luat la bătaie de hoţ. Nica, care locuia într-un apartament din bloc, a fost arestat ca urmare a convorbirilor telefonice cu mama sa care au fost interpretate pe timpul anchetelor drept aluzii privind infracţiunea. Astfel tânărul a fost arestat. 

Pe timpul procesului, apărarea a subliniat lipsa urmelor biologice care să-l incrimineze pe Nica în apartamentul victimei. Amprenta de picior relevată cu ajutorul luminolului pe partea dreaptă a comodei victimei nu aparţine muncitorului român. În plus, pe timpul orelor în care a fost plasată moartea pensionarului (între 21.30 de pe 26 decembrie şi 1.30 ziua următoare), Nica nu a fost niciodată singur. A fost mereu în compania unor prieteni mai întâi, apoi în a unei prostituate. O primă parte a serii petrecută într-un bar din Chiaravalle până puţin după ora 22, o a doua în dormitorul său. .

Muncitorul român a fost arestat pe 10 ianuarie, acuzat de omor calificat şi tâlhărie, agravat de lipsa de apărare a victimei. .

A fost arestat de carabinieri pentru că intenţiona să se reîntoarcă în România. Arestatul, descris drept o persoană politicoasă şi amabilă, care nu a creat niciodată probleme justiţiei, locuia cu câţiva amici într-un apartament de la etajul patru al blocului victimei, care locuia la etajul întâi. .

De circa un an lucra la o întreprindere de legume-fructe din Chiaravalle şi colegii săi de muncă au rămas fără cuvinte la aflarea veştii că el ar fi fost asasinul. De la început, Nica a declarat că este nevinovat. A fost nevoie de mult timp pentru a fi crezut. A fost eliberat în septembrie 2015, procurorii au făcut recurs. Acum sentinţa definitivă: este nevinovat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Basilicagoiano, torturat și ucis pentru că nu plătea chiria, patru români arestaţi

Torino, a ucis o bătrână pentru 3 inele şi 15 euro. Condamnare înjumătăţită