in

Basilicagoiano, torturat și ucis pentru că nu plătea chiria, patru români arestaţi

Nu plătea chiria de mai multă vreme dar nu a părăsit apartamentul. Acesta ar fi, potrivit primelor anchete, mobilul ferocelui omor a lui Mohamed Habassi (foto), bărbatul de 32 de ani bătut cu o lopată şi torturat în noaptea dintre 9 şi 10 mai la Basilicagoiano, provincia Parma.

Printre reţinuţi este şi concubinul proprietarei locuinţei şi, după cum au declarat câţiva vecini, chiriaşul era în urmă cu plata chiriei. A fost un fel de misiune de pedepsire, la care au participat şi patru români.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat, s-a auzit un zgomot puternic, apoi au sosit carabinierii chemaţi la primele urlete. Noi nu suntem obişnuiţi cu asemenea episoade, părea o persoană de treabă. A trăit o tragedie ca urmare a morţii soţiei într-un accident însă era un băiat de treabă, nu ştiu ce contacte avea, poate în lumea drogurilor, poate o reglare de conturi personală, pentru chestiuni de gelozie”, povestesc încă şi astăzi rezidenţii.

Ipotezele în analiza anchetatorilor ar fi tocmai acelea legate de trafic de stupefiante, de împrumutul unor bani şi de rivalităţi personale. Ipoteza unei discuţii încheiată cu o tragedie pare să prindă tot mai mult contur: încă este necunoscut mobilul, care probabil va fi clarificat ascultând reconstituirile persoanelor reţinute. În centrul anchetei este un Land Rover, abandonat în parcare întreaga noapte şi sechestrat a doua zi dimineaţa de carabinieri.

Între timp apar detalii macabre privind această poveste: cruzimea crimei este din păcate cunoscută. Acum se pare că pe cadavrul bărbatului au fost găsite semne de tortură şi că degetele i-ar fi fost tăiate, probabil cu o lopată.

Sunt toţi la închisoare. Cei şase, după ce au consumat cocaină şi alcool, s-au dus noaptea la locuinţa bărbatului pentru a-l convinge să părăsească apartamentul. De mai multe luni, după moartea soţiei, bărbatul de 33 de ani a încetat să plătească chiria şi în ciuda evacuării nu părăsise clădirea. La conducerea teribilei expediţii de pedepsire a fost Luca Del Vasto, de 46 de ani, patronul unui bar din provincia Parma şi concubinul proprietarei casei. Alături de el Alessio Alberici, de 42 de ani, caricaturist foarte cunoscut la Parma, şi patru muncitori români rezidenţi în provincie şi recrutaţi pentru a participa la raid. Potrivit reconstituirilor carabinierilor, cei şase au descins în locuinţă înarmaţi cu bâte de baseball, răngi şi cleşti.

Habassi a fost lovit pe rând de toţi componenţii bandei şi Del Vasto s-ar fi năpustit asupra lui tăindu-i cu un cleşte degetul mic de la o mână şi degetul mare de la piciorul drept. Un linşaj brutal care a durat circa jumătate de oră, urletele bărbatului nefiind auzite numai în clădire ci şi în blocurile din apropiere. La final, din păcate când era deja târziu, a fost dată alarma la 112.

Carabinierii au sosit la faţa locului când deja era mort. Primul arestat a fost Alberici, care încă rătăcea în stare de confuzie în jurul locuinţei, apoi le-a venit rândul celorlalţi componenţi ai grupului. Toţi sunt acuzaţi de complicitate la omor cu circumstanţa agravantă de premeditare şi cruzime.


Citește și:

Omorul Giacomoni, 75 de ani de închisoare pentru ucigașii români. ”Nu merită să mai iasă”

Deținuții i-au promis o viață de infern românului care și-a ucis mama și sora la Albareto d’Adige. Transferat la alt penitenciar

Român de 30 de ani, ucis de un italian cu 14 lovituri de cuţit într-un parc din Torino

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mănânci cât vrei, dar slăbești! iată cum poți consuma adevărate bombe calorice fără să te îngrași

Ancona, român arestat pe nedrept pentru omor, a făcut nouă luni în închisoare fără să fie vinovat